Select Page

Gospodarstvenici Hercegovine pomogli roditeljima djece iz doma ‘Marija naša nada’

Gospodarstvenici Hercegovine pomogli roditeljima djece iz doma ‘Marija naša nada’

U uorak je u Zavodu Svete obitelji u Širokom Brijegu održana druga po redu donatorska večer u korist štićenika Doma Marija naša nada. Zbog pomanjkanja financijskih sredstava ‘Udruga roditelja’ pokrenula je akciju kako bi pronašli dodatna sredstva i tako pomogli da sva djeca i dalje budu dio programa rehabilitacije koju daje i provodi ova iznimno važna ustanova.

donatorska vecer 4

Mnogi gospodarsvenici iz ŽZH su se rado odazvali i pomogli akciju pod imenom ‘Pomozimo jednom djetetu’. U glazbenom dijelu programa nastupili su Tibia, Klapa Hrvoje, AR’JA i Širokobriješki dukati a oduševljenje i pljesak prisutnih dobili su i štićenici Doma koji su također pokazali da znaju i pjevati i zahvaliti svima.

Svim dobrim ljudima i donatorima zahvalili su ravnateljica Doma Vesna Ćužić i predsjednica Udruge roditelja Smilja Sesar. Ugodna i lijepa atmosfera nastavljena je zajedničkim druženjem u prostorijama Zavoda.

donatorska vecer 3

 

Dom za djecu s poteškoćama u tjelesnom i/ili psihičkom razvoju „Marija naša nada“ ustanova je za rehabilitaciju djece s oštećenjem kognitivnog i/ili motoričkog razvoja. Dom je počeo s radom 05. rujna 2004. godine kao plod suradnje:

– Udruge „Mir i dobro“ iz Italije
– Fondacije “Don Carlo Gnocchi”
– Udruge „Međunarodno Kumstvo Djetetu Herceg Bosne“ iz Širokog Brijega
– Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Nada“ iz Širokog Brijega
– Općine Široki Brijeg

donatorska vecer 5

Od osnutka do danas jedina je specijalizirana rehabilitacijska ustanova ovog tipa na području Zapadnohercegovačke županije.

Na cjelodnevnom boravku uključeno je 45. djece, ambulantno je zbrinuto također 45. Ustanova skrbi i za 103 neuroriziče bebe. Za sve štićenike Doma svakodnevno se brine 21 zaposlenik. Da bi ustanova kvalitetno funkcionirala potrebno je 600 000 KM godišnje.

ABCportal.Info/FOTO Ivan RAMIĆ

OGLASI

Loading