Select Page

Grabar Kitarović: Obnovit ćemo zajedništvo iz 90-tih i povesti Hrvatsku u blagostanje

Grabar Kitarović: Obnovit ćemo zajedništvo iz 90-tih i povesti Hrvatsku u blagostanje

U drugi krug predsjedničkih izbora prema neslužbenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva (DIP-a) prošli su Kolinda Grabar Kitarović i Ivo Josipović. Prema 99,87 posto prebrojanih biračkih mjesta, Josipović je dobio 38,49 posto glasova, a Grabar Kitarović 37,18 posto. Na trećem mjestu je Ivan Sinčić sa 16,43 posto, a Milan Kujundžić je dobio 6,30 posto glasova. Izlaznost je bila 47,12 posto, a nevažećih listića 1,56 posto. U nastavku možete čitati tijek događaja u HDZ-ovom stožeru.

Hrvatska pokazala da želi promjene

22.58 U svom govoru okupljenima Kolinda Grabar Kitarović zahvalila se svih građanima koji su unatoč mećavi i lošem vremenu danas izašli na izbore te HDZ-u, predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarko i volonterima koji su radili u kampanji. – Hrvatska je nedvojbeno pokazala da želi promjene. Želimo vlast koja će biti hrabra, odlučna i domoljubna i koja će nas voditi naprijed, a ne u propast – kazala je Grabar Kitarović čiji govor je prekidan skandiranjem “pobjeda” i “Hrvatska”. Posebno je čestitala Kujundžiću i Sinčiću te njihovim biračima koji su pokazali da “žele bolju Hrvatsku”.

– Ovaj rezultat je tek početak. Posao večeras tek počinje jer moramo donijeti stvarne promjene u Hrvatsku. Nećemo nikome dopustiti da kaže da Hrvatska neće biti bogata – rekla je u govoru Grabar Kitarović te dodala da Hrvatska “ima sve preduvjete za rast i razvoj”.

– Što nam jedino nedostaje? Nedostaje nam vodstvo. Stvarno i hrabro vodstvo koje ima viziju, koje ima ideje, koje zna i zato se večeras obraćam i biračima Ive Josipovića. Cijenim vaš izbor ali vi zaslužujete bolje. Cijeli hrvatski narod zaslužuje bolju i prosperitetniju Hrvatsku koja vjeruje u svoje resurse i svoje ljude. Od 11. siječnja nema više podjela. Nema više naših i njihovih. Svi smo jedno. Obnovit ćemo ono zajedništvo iz 90-tih godina i povest ćemo Hrvatsku u blagostanje – rekla je.

Vratiti život dostojan čovjeka

Kazala je da će se brinuti o svakome, da se neće brinuti o svom rejtingu nego o rejtingu domovine.

– Moramo vratiti život dostojan čovjeka u Hrvatskoj. Moramo pokrenuti naše gospodarstvo jer mi smo ti koji ćemo izvući zemlju iz krize. Borit ćemo se za svako radno mjesto, za svakog čovjeka koji se nalazi u naizgled bezizlaznoj situaciji- rekla je Grabar Kitarović te vladi i premijeru Milanoviću poručila: ”Ako se ne uhvatite posla promijenit ćemo sve to. Hrvatska zaslužuje i može bolje”.

– Idemo pružiti ruku jedni drugima. Osvrnimo se oko sebe. Ujedinimo se i krenimo. Imamo snagu, želju i moć. Idemo 11. siječnja u pobjedu za bolju Hrvatsku koju ćemo ostvariti zajedno – poručila je na kraju Kolinda Grabar Kitarović.

(Foto: Slavko Midzor/PIXSELL)

OGLASI

Loading