Select Page

Grude: Održan sastanak sindikata i resorne ministrice na temu obrazovanja u ŽZH

Grude: Održan sastanak sindikata i resorne ministrice na temu obrazovanja u ŽZH

U Grudama je 31.10.2014. godine održan sastanak na temu obrazovanja, jedan u nizu sastanaka pod nazivom Otvoreni razgovori predstavnika vlasti i sindikata koji imaju za cilj poboljšanje suradnje i poticanje partnerstva između sindikata i predstavnika vlasti Sindikati obrazovanja iz tri županije, predvođeni predsjednicom Sindikata uposlenih u osnovnim školama Županije zapadnohercegovačke, gđom. Vesnom Ćorluka, su razgovarali o nizu tema vezano za prava uposlenika u osnovnim školama s Ministricom obrazovanja, znanosti, kulture i športa, gđom. Helenom Lončar.

Podjela iskustava

Na sastanku su sudjelovali predstavnici sindikata osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja iz Unsko Sanskog kantona i Hercegbosanske županije, koji su podijelili i svoja iskustva te primjere iz prakse. Uvodničar gosp. Filip Čelar iz Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja HBŽ je istaknuo da i uz budžetska ograničenja treba zajednički raditi na pronalasku boljih rješenja za poboljšanje sustava osnovnog obrazovanja kako za djecu tako i za prosvjetne djelatnike.

Predsjednica Samostalnog sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja USK, gđa. Zehra Hadžić je među ostalom istaknula važnost pravilnika o upošljavanju u osnovnom obrazovanju kako bi se izabrali najkvalitetniji kadrovi te predložila da Ministarstvu obrazovanja ŽZH mogu poslužiti pravilnici iz USK kao podloga za izradu istih u ŽZH.

Razgovaralo se o materijalnim, tehničkim i higijenskim uvjetima

O materijalnim, tehničkim i higijenskim uvjetima u školama je govorio i predstavnik Općine Grude, gosp. Srećko Mikulić, šef Odjela za društvene djelatnosti.

Nakon sastanka je uslijedio radni sastanak sindikata obrazovanja na kojem su prevladavale stručne teme, s naglaskom na skraćenje prvog razreda, te su usvojeni zaključci koji će se uputiti Ministrici Lončar.

Sastanak je održan u sklopu projekta Radimo zajedno za radnička prava, koji provodi Centar za građansku suradnju iz Livna, a podržava švedski Međunarodni Olof Palme Centar.

jabuka.tv

OGLASI

Loading