Select Page

GRUDE: Održano IX. Županijsko natjecanje u pružanju prve pomoći

GRUDE: Održano IX. Županijsko natjecanje u pružanju prve pomoći

U utorak je u dvorani Srednje škole Antuna Branka Šimića u Grudama održano IX. Županijsko natjecanje iz pružanja prve pomoći, na kojem su se natjecali pobjednici općinskih i gradskih natjecanja iz Gruda, Širokoga Brijega, Ljubuškoga i Posušja, ukupno šest ekipa.

Natjecanje je u ime predsjednika Vlade ŽZH otvorio dr.sc. Drago Martinović, ravnatelj Uprave Civilne zaštite ŽZH i načelnik Županijskoga stožera Civilne zaštite, koji je naglasio važnost Crvenoga križa, kao i njegovu ulogu u strukturama Civilne zaštite. Martinović je izrazio zadovoljstvo organizacijom i posebnom motiviranošću i željom natjecatelja za sudjelovanjem. Zaželio je svima sreću i otvorio je IX. Županijsko natjecanje iz pružanja prve pomoći.

zupanijsko-natjecanje-prva-pomoc-22

U konkurenciji osnovnih škola (kategorija podmladak), prvo mjesto i ujedno plasman na Federalno natjecanje osvojila je ekipa Druge osnovne škole Široki Brijeg, dok je drugoplasirana ekipa Osnovne škole Tina Ujevića Vitina.

U konkurenciji triju srednjih škola (kategorija omladina) prvo mjesto i plasman na Federalno natjecanje osvojila je ekipa Srednje škole Antuna Branka Šimića Grude, dok se drugim mjestom zadovoljila Gimnazija fra Dominika Mandića Široki Brijeg.

Priznanja su dodijelili predsjednik Crvenoga križa ŽZH Josip Zelenika, ravnatelj Uprave Civilne zaštite ŽZH dr.sc. Drago Martinović, pomoćnik gradonačelnika Širokoga Brijega za civilnu zaštitu Željko Vukoja te sudac u poligonu Joško Bebek.

zupanijsko-natjecanje-prva-pomoc-30

XXI. Federalno natjecanje iz pružanja prve pomoći održava se 12. svibnja u Mostaru, a okuplja prvoplasirane ekipe iz obje kategorije (podmladak i omladina) na svim županijskim natjecanjima.

Crveni križ ŽZH nastavlja svoje redovite aktivnosti u Tjednu Crvenoga križa, od 8. do 15. svibnja distribuirat će se pomoć u vidu 182 paketa hrane potrebitima na području Županije Zapadnohercegovačke, zahvaljujući ostavštini Agana Hodžića, priopćeno je.

Grude-online.info

OGLASI

Loading