Select Page

Gužve na granicama se očekuju već od petka poslijepodne

Gužve na granicama se očekuju već od petka poslijepodne

Dolaskom 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada, na svim putevima i graničnim prijelazima u BiH i susjednim zemljama očekuje se povećana frekvencija vozila. Auto-moto klubovi iz BiH i Hrvatske savjetuju vozače da koriste veće granične prijelaze kako bi se rasteretio promet.

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) saznaje se kako se najveće gužve očekuju u petak u poslijepodne, i to prema jugu zemlje na graničnim prijelazima Doljani, Bijača, Crveni Grm i Gabela.

“Podsjećamo sve vozače kako je prijelaz Gabela ponovo u funkciji. Gužve očekujemo, a njihov intenzitet zavisit će od vremenske prognoze. Savjetujemo vozačima da nas uvijek mogu pozvati i informirati se u bilo kojem trenutku o stanju na putevima te koji su pravci i granice najrasterećeniji”, poručili su iz BIHAMK-a.

Na graničnim prijelazima u BiH ovih dana čeka se do 30 minuta.

S obzirom da praznici u Sloveniji počinju već 27. travnja i traju do utorka, 2. svibnja , očekuje se pojačan promet na granicama između Slovenije i Hrvatske. Irena Čačić iz Hrvatskog autokluba (HAK) poziva vozače da koriste veće granične prijelaze.

“Velike gužve na granicama između Hrvatske i BiH očekujemo od petka poslijepodne, a najveća frekvencija vozila će biti prema jadranskim odredištima. Često nam iz policije govore kako je GP Bijača prazan, dok se na Doljanima čeka i po četiri sata. Pozivamo vozače da rasterete granice i koriste veće granične prijelaze”, poručila je Čačić.

prvi.tv

OGLASI

Loading