Select Page

Hercegovački Poskoci osvojili 6 zlata u Zenici

Hercegovački Poskoci osvojili 6 zlata u Zenici

Na Prvenstvu Federacije BiH u taekwondou koje se održalo ove subote 18. rujna nastupili su i hercegovački taekwondo klubovi “Poskok” iz Posušja i “Poskok Kočerin” iz Širokog Brijega. Na Prvenstvu je nastupilo više od 300 natjecatelja iz tridesetak klubova sa prostora Federacije BiH koji su se natjecali u disciplinama sportske borbe i formi. Poskoci su na prvenstvu Federacije Bosne i Hercegovine osvojili čak 6 zlatnih medalja.

Posuški poskoci nastupali su u sportskoj borbi. Među njima najviše se se istakli mlađi kadeti odvojivši 3 zlatne medalje i broncu. Zlato su osvojili Boris Gavrić (4 pobjede), Bruno Knezović (2 pobjede), Marta Grubišić (1 pobjedu).

Mlađi kadeti su zauzeli drugo ekipno mjesto i dobili zasluženi pehar.

Osim njih pobjedu je ostvarila i Klara Grubišić koja joj je osigurala brončanu medalju. Ilija Jukić natjecao se u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

U njegovom debitantskom nastubu u seniorima snage je ukrstio s aktualnim europskim prvakom do 21 godine i najuspješnijim BiH olimpijcem Nedžadom Husićem. Iako je borbu izgubio zabilježio je odličan nastup na čemu mu je i sam Nedžad čestitao. Odmah nakon te borbe čekao ga je nastup u konkurenciji juniora do 78 kg ali očito pod dojmom iz Ilijine predhodne borbe njegov suparnik je predao borbu pa je Ilija osvojio zlatnu medalju u toj kategoriji. Napominjemo da je Ilija član juniorske taekwondo reprezentacije te će uskoro nastupiti na Europskom prvenstvu.

Osim spomenutih boraca još nekoliko njih je zabilježilo dobar nastup, ali na žalost bez pobjede.

Članice taekwondo kluba iz Kočerina, njih četiri, nastupale su u obadvije discipline. Tako je Nika Vukoja osvojila zlato u borbama i srebro u formama, Magdalena Kvesić zlato u formama i broncu u borbama, Anamarija Gašpar srebro u formama i a Martina Gašpar broncu u formama.

Na ovom Prvenstvu poskoke su kroz borbe vodili trenerica Mihaela Senjak i trener Petar Boban. Sponzor odlaska na Prvenstvo bila je Agencija Laguna iz Posušja. Poskoke sad očekuju završne pripreme za Europski tjedan sporta u kojem će aktivno sudjelovati kroz prezentacije taekwondoa u osnovnim školama u Posušju, Rakitnu i Kočerinu, priopćeno jeiz TKD kluba Poskok Posušje.

Radioposusje.ba (Z. Pišković) 

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading