Select Page

HERCEGOVAČKI VINJANI: PROSLAVLJEN BLAGDAN SV. JOSIPA ZAŠTITNIKA ŽUPE

HERCEGOVAČKI VINJANI: PROSLAVLJEN BLAGDAN SV. JOSIPA ZAŠTITNIKA ŽUPE

U župi Hercegovački Vinjani, općina Posušje, proslavljen je blagdan svetog Josipa zaštitnika župe. Ova župa je jedina na području Mostarsko-duvanjske biskupije koja blagdan svog zaštitnika, svetog Josipa, slavi 19. ožujka.

Vjernici, župljani i hodočasnici pripremali su se za proslavu ovog blagdana kroz veliku devetnicu, svake srijede, devet tjedana, kao i kroz redovnu devetnicu, ali i trodnevnicu svetom Josipu. Svete mise su održavane u 18:00h.

Proslava blagdana svetog Josipa započela je dan prije molitvom ispred spomenika hrvatskim braniteljima u Hercegovačkim Vinjanima. Molitvu je predvodio župnik don Joko Blažević moleći za sve poginule hrvatske branitelje, prvenstveno one iz župe Hercegovački Vinjani. Nakon molitve, u župnoj crkvi je započela misa uočnica koju je predslavio don Damjan Soldo, ekonom biskupskog sjemeništa u Travniku.

Na sam blagdan svetog Josipa bile su tri mise u župnoj crkvi, a središnje misno slavlje bilo je u 11:00h uz prisutnost velikog broja vjernika i hodočasnika, kao i svećenika i časnih sestara. Predvoditelj ovog misnog slavlja bio je don Jozo Ćirko, župnik u Šipovači i profesor Svetog pisma u Mostaru i Sarajevu, koji je u propovijedi naglasio važnost uzora svetog Josipa svakom vjerniku, kao poniznog, skromnog, pobožnog, radinog, ali iznad svega pravednog, kako ga opisuje Sveto Pismo.

Župnik župe Hercegovački Vinjani, don Joko Blažević na kraju se zahvalio svima koju su sudjelovali u pripremama za ovu proslavu, kao i samoj proslavi, te braći svećenicima, svim vjernicima i dragom Bogu. Zahvalio je i svim dobročiniteljima i darovateljima uključenima u izgradnju nove župne kuće – pastoralnog centra. Inače, svake se srijede (srijeda je liturgijski dan u tjednu koji je posvećen svetom Josipu) župnik i nazočni župljani u liturgijskom slavlju napose mole za sve dobročinitelje i darovatelje.

Središnje misno slavlje uživo je prenosila i radio postaje Posušje.

Posušje.net

OGLASI

Loading