Select Page

OPREZ I U BIH: Zbog salmonele inspektori provjeravaju pošiljke mesa u BiH

OPREZ I U BIH: Zbog salmonele inspektori provjeravaju pošiljke mesa u BiH

Zemlje okruženja su u panici posljednjih dana i to zbog prehrambenih proizvoda i bakterija koje sa sobom nose. Prvo se pojavilo meso s početka 80-ih godina 20. stoljeća u crnogorskoj luci Bar i ponovno su aktualizirane priče da se na ovim prostorima jede meso staro i 40 godina koje je stajalo zamrznuto. Onda je uslijedio veliki skandal sa salmonelom u Hrvatskoj. U listopadu je od nje umro dječačić, a onda se otkrilo kako je bakterija bila u jajima, mesnim proizvodima…

– Da je tržište neuređeno, vidimo iz situacija posljednjih dana. Inspekcije su utvrdile meso koje nije zdravstveno ispravno, ali će se i dalje kontrolirati, rekao je ministar poljoprivrede u Hrvatskoj Tomislav Tolušić.

U BiH, pak, građani komentiraju kako je pitanje koliko je ljudi umrlo od bakterija u prehrambenim proizvodima.

– Ne vjerujem analizama u ovoj državi. Primjerice, u jednoj Hrvatskoj su se zbog salmonele svi digli na noge, a ovdje se tek potiho o tome govori, baš kao da smo mi primjer uređenosti. Kad bi se krenule raditi istrage o iznenada preminulima u ovoj zemlji, bojim se da bismo šokirani rezultatima, ističe jedan Mostarac kojeg smo zatekli na tržnici.

vecernji.ba

OGLASI

Loading