Select Page

Stanje na cestama: Otežan promet

Stanje na cestama: Otežan promet

Zbog loših vremenskih uvjeta obustavljen je promet za sve kategorije vozila na dionici M-16 Livno – Šuica, dok je na području cijele županije zabrana prometa za teretna motorna vozila.

Zbog zaleđenog kolnika i sniježnih nanosa potpuno je obustavljen promet na R-419 Rakitno – Blidinje.

Na dionici Konjic – Sarajevo (preko prevoja Ivan), obvezna je upotreba lanaca za tertena vozila i tegljače.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik, izdvajamo dionice Jablanica – Mostar, Jajce – Banja Luka, Bihać – B.Krupa, Sarajevo – Foča, Bugojno – Novi Travnik, Rogatica – Višegrad i Turbe – Karanovac.

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.
__________________________________________
Zbog izljevanja rijeke Save, na dionici M-14.1 Gradiška – Dubica (u mjestima Gašnica i Bistrica) promet je potpuno obustavljen.

Na dionici autoceste A1 Sarajevo zapad – Tarčin (lokacija Ban Brdo) zbog klizišta promet je u dužini od 1 km preusmjeren u pretjecajnu traku.

Zbog radova na M-17 Rajlovac – Stup (na vijaduktu Briješće) promet je obustavljen i preusmjeren na kružni u ulici Safeta Zajke.

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog odrona na dionici M-14.2 Drvar – Resanovci promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.

Zbog oštećenja kolnika na dionici M-4 Prijedor – B.Novi u mjestu Dragotinja promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:
– M-14.1 Odžak – Vukosavlje.

Usporeno se prometuje na dionici M-16 Banja Luka – Crna Rijeka (Gornji Šeher) zbog aktiviranja klizišta i pucanja vodovodne cijevi.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom
dana na:
– M-14.1 Brod – Odžak, Brčko – Bijeljina (naselje Gredice),
– M-19.3 Rogatica – Ustiprača (u mjestu Dub).

Zbog izvođenja radova u Mostaru, obustavljen je promet od Lučkog mosta do parka Alekse Šantića, te od raskrižja ulica maršala Tita i braće Brkića do Trga Ivana Krndelja (autobusna stanica).
______________________________________________
Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.
_____________________________________________
Sukladno zakonskim odredbama, do 15.04 ove godine na cestama u BIH, sva motorna vozila moraju posjedovati zimsku opremu.
_________________________________________
Pozdrav iz IC AMSBIH-a

OGLASI

Loading