Select Page

SJAJNA GLAZBENA VEČER: Harmonikaški i limena glazba oduševili posušku publiku

SJAJNA GLAZBENA VEČER: Harmonikaški i limena glazba oduševili posušku publiku

Sjajna glazbena večer je iza nas, barem ako je suditi po reakcijama publike na Trgu hrvatskih branitelja u Posušju.

Najbolji harmonikaši i puhači ovih prostora, Gradski harmonikaški orkestar i Gradska limena glazba HKUD Dinara Livno jednosatnim glazbenim programom očarali su posušku publiku i potvrdili zašto su ponajbolji izvođači u Hercegovini ali i šire.

Kad je riječ o repertoaru, bilo je tu klasike ali modernih numera, pop rocka kao i filmske glazbe. Harmonikaši su izveli Regtime- J. Derbenko, The Winner Takes It All-Abba koju je uz harmonikaše ispjevala Katarina Čolak, zatim i Rendezvous mit Gershwin-Renato B., Hotel California-B.Zagoranski, I Will Survive-Hans-Günther Kölz, The Final Countdown- arr Mladen Jelović, dok je limena glazba na repertoaru imala; Just a Closer Walk With Thee-Johnnie Vinson, Despacito, Melody by Tom Jones- arr.Arnes Bajramovic, Cirque Du Soleil-Victor Lopez, Nesanica- arr. Arnes Bajramović i Latin Gold-Paul Lavender.

„Vrijeme nas je lijepo poslužilo, održali smo koncert a vidim da je i publika uživala. Nama je također bilo lijepo, kao i svaki put kad gostujemo u Posušju. Zahvaljujem se ovom prilikom i kolegi Ljubi Begiću koji nas je pozvao. Što se tiče našeg orkestra, još smo uvijek u zaletu nakon pandemije, dogodila se i smjena generacija, no to nas samo tjera da još više radimo”, izjavio je za Radio Posušje nakon održanog koncerta voditelj i osnivač Gradskog harmonikaškog orkestra i voditelj Gradskog puhačkog orkestra HKUD-a Dinara Livno, Mladen Jelović.

Koncert je u sklopu Posuškog lita organizirala posuška Podružnica HKD Napredak.

Po riječima Jelovića, Gradski harmonikaški orkestar i Gradska limena glazba HKUD-a Dinara Livno i u budućnosti će biti gosti u Posušju.

OGLASI

Loading