Select Page

Hrvatska pregazila Nizozemsku i izborila četvrtfinale, blistali Sukno i Joković

Hrvatska pregazila Nizozemsku i izborila četvrtfinale, blistali Sukno i Joković

Hrvatski vaterpolisti očekivano su, bez većih teškoća, u osmini finala Europskog prvenstva pred dvije tisuće gledatelja u beogradskoj Kombak Areni savladali Nizozemsku (16:9 – 4:1, 3:2, 4:3, 5:3).

Nakon poraza na otvaranju prvenstva protiv Srbije te dviju uvjerljivih pobjeda nad Francuskom i Maltom niti današnji suparnici nisu bili ozbiljna prijetnja izabranicima Ivice Tucka.

Nizozemska je prva povela, no nakon toga uslijedila je sigurna igra naših i do kraja prve četvrtine Hrvatska je već vodila sa 4:1. Naši vaterpolisti kontrolirali su tijek utakmice, a malo su se opustili tek pred kraj treće četvrtine kad su suparnici povezali dva pogotka. No, Tuckovi igrači i dalje su imali visoku prednost – 11:6.

Blistali su Sandro Sukno i Maro Joković koji su postigli po pet pogodaka. Nizozemce su predvodili Lindhout (3), Winkelhorst (2) i igrač Partizana – Gielen (2).

– Psihički smo se digli nakon poraza od Srbije i odigrali dvije zadovoljavajuće utakmice protiv Francuske i Malte. Sad nas čeka slična utakmica s Nizozemskom i to će nam biti prilika da uvježbamo još neke kombinacije za najvažniji dvoboj koji nas očekuje, a to je četvrtfinale. Vjerujem da ćemo ući u borbu za medalje – nagovijestio je uoči utakmice naš mladi vratar Dubrovčanin Marko Bijač.

Hrvatska će u četvrtfinalu u utorak (20.15 sati) igrati protiv boljeg iz nedjeljnog ogleda Mađarske i Gruzije.

Dodajmo kako je Španjolska danas prva izborila četvrtfinale pobjedom nad Maltom (14:3), a pridružile su joj se Crna Gora, zahvaljujući očekivanoj pobjedi nad Francuskom 11:6, te Srbija koja je bila bolja od Slovačke (10:5).

veecrnji.ba

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading