Select Page

Završila opsada hotela u Burkini Faso, ubijena četvorica napadača

Završila opsada hotela u Burkini Faso, ubijena četvorica napadača

Meta sinoćnjeg napada bili su hotel Splendid i susjedni restoran u središtu Ouagadougoua koje posjećuju uglavnom zapadnjaci, a na aveniji Kwame Nkrumah, jednoj od glavnih ulica u središtu grada zapaljeno je nekoliko automobila

U jutarnjim satima, nakon 15 sati ubijanja i zadržavanja taoca, završila je opsada luksuznog hotela Splendid u glavnom gradu Burkine Faso, a kojem često borave strani visoki dužnosnici i osoblje agencija UN-a, a koji je sinoć napala militantna skupina. U napadu je poginulo najmanje 23 osobe, među kojima su i stranci iz najmanje 18 zemalja.

Šezdeset tri osobe, među kojima je 33 ranjenih, evakuirane su dok je još trajao napad pripadnika sigurnosnih snaga Burkine Faso koji su jučer pokušali osloboditi taoce iz hotela u glavnome gradu Ouagadougouu u koji su upali islamistički borci.

Ukupno je spašeno 126 taoca, pretvarali su se da su mrtvi kako ih militanti ne bi upucali. neki su uspjeli pobjeći iz hotela, a ostale su spasili ujedinjene specijalne snage iz Burkinabe i oko 30-ak francuskih vojnika koji su pristigli u pomoć tijekom noći sa sjevera zemlje gdje su boravili. Među neozlijeđenima je i ministar rada Clément Sawadogo, koji se nalazio u hotelu u trenutku napada.

vecernji.ba/FOTO:Reuters/PIXELL

OGLASI

Loading