Select Page

Hrvatska preko Makedonije do drugog kruga

Hrvatska preko Makedonije do drugog kruga

HRVATSKA je pobijedila Makedoniju 31:22 u utakmici trećeg kola skupine B SP-a u Njemačkoj i Danskoj te je osigurala nastup u drugom krugu.

Također, s ovom pobjedom Hrvatska sigurno prenosi najmanje dva boda u nastavak natjecanja te će protiv Španjolske u posljednjem kolu igrati za prvo mjesto i maksimalna četiri boda.

Najbolja Hrvatska na SP-u

Bila je ovo daleko najbolja utakmica Hrvatske na ovom turniru. Od samog početka gledali smo razigranu, brzu, motiviranu i maštovitu Hrvatsku. Hrvatska je u napadu igrala pametno i strpljivo, u obrani čvrsto i pokretljivo, a na vratima je bio nevjerojatni Marin Šego. Ako bi Makedonci i probili prvu liniju, na vratima je bio ”zid iz Međugorja”. Šego je ubijao u pojam makedonske napadače, a posebno je skidao zicere Manaskovu i Stoilovu. Duvnjak je na kraju proglašen igračem utakmice, Dule je zabio šest golova i imao je čak osam asistencija, ali žiri ne bi pogriješio i da je dao nagradu golmanu Hrvatske.

Šego je radio čuda na vratima

Bila je ovo daleko najbolja utakmica Hrvatske na ovom turniru. Od samog početka gledali smo razigranu, brzu, motiviranu i maštovitu Hrvatsku. Hrvatska je u napadu igrala pametno i strpljivo, u obrani čvrsto i pokretljivo, a na vratima je bio nevjerojatni Marin Šego. Ako bi Makedonci i probili prvu liniju, na vratima je bio ”zid iz Međugorja”. Šego je ubijao u pojam makedonske napadače, a posebno je skidao zicere Manaskovu i Stoilovu. Duvnjak je na kraju proglašen igračem utakmice, ali pravi heroj ove pobjede bio je čudesni Šego.

Od početka gledali smo sjajnu Hrvatsku

Od samog su početka hrvatski rukometaši bili za klasu bolji rival. Makedonci su pokušavali sve što su mogli, ali danas su igrali protiv rivala koji im nije dopustio ni grama šanse za iznenađenje. Izbornik Makedonije Gonzalez cijelu je utakmicu forsirao igru sedam na šest, a kako je naša obrana bila izuzetno pokretljiva, agresivna i gusta, s raspoloženim Šegom na golu, Hrvatska je zabijala puno lakih golova. Kiro Lazarov je bio odlično čuvan, a Karačić i Duvnjak munjevitim su reakcijama u napadu uništavali obranu Makedonije. Statistički najbolji golman SP-a dosad na golu Makedonije, Borko Ristovski, u prvom poluvremenu nije se vidio, a Karačić je u suradnji s pivotima punio mrežu Makedonaca.

Hrvatska je na odmor otišla s plus 5 (16:11), a u nastavku su Makedonci u nekoliko navrata došli samo na -3, ali više od toga nisu mogli. Ovakva Hrvatska večeras nije mogla izgubiti.

Utakmica je definitivno prelomljena u 53. minuti kada je Hrvatska opet otišla na plus šest (26:20).

A sad sa Španjolcima za prvo mjesto

Kod Hrvatske najefikasniji je bio Domagoj Duvnjak sa šest pogodaka. Karačić, Mandić i Šipić zabili su po četiri, a vratar Marin Šego skupio je 13 obrana. U redovima Makedonije najbolji strijelac bio je Manaskov sa šest golova. Bila je ovo šesta pobjeda Hrvatske u isto toliko međusobnih susreta.

Sad slijedi dan odmora, u srijedu je nešto teži trening protiv Bahreina, a onda, u četvrtak slijedi borba za prvo mjesto protiv Španjolaca.

Index.hr

OGLASI

Loading