Select Page

IDEMO PO MEDALJU: Hrvatska je najveća senzacija svih svjetskih prvenstava

IDEMO PO MEDALJU: Hrvatska je najveća senzacija svih svjetskih prvenstava

Još jedna utakmica za povijest hrvatskog sporta! Pobijedi li Hrvatska danas Maroko (16 sati) u susretu za treće mjesto na svijetu, ta će utakmica zauzeti počasno mjesto među najvećim pobjedama naših nogometaša na Svjetskim prvenstvima: uz one nad Nijemcima (1998.), Nizozemcima (1998.), Argentincima (2018.), Englezima (2018.) i Brazilcima (2022.).

Proces kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru započeo je u lipnju 2019. godine utakmicom Mongolija – Brunei. U njemu je sudjelovalo 206 reprezentacija iz šest konfederacija, na završnom turniru u Kataru nastupilo ih je 32, a među posljednje četiri koje na njemu još igraju je i – Hrvatska!

Argentina 45 milijuna, Francuska 67,5 milijuna, Maroko 37,34, Hrvatska 3,899 milijuna stanovnika – ovi će podaci najbolje oslikati grandioznost pothvata koji je ponovno ostvarila naša reprezentacija! Prije 24 godine u Francuskoj treća, 2018. godine u Rusiji druga, u Kataru treća ili četvrta – sasvim svejedno: otkad se nalazi u članstvu Fife, Hrvatska je u kontinuitetu najveća senzacija svih svjetskih prvenstava!

Nogometna velesila izrasla iz rata, s najlošijom nogometnom infrastrukturom u Europskoj uniji, ali i nepresušnim izvorom nogometnih genijalaca. Naši su heroji iz Zadra, Omiša, Osijeka, Velike Gorice, Metkovića, Splita, Kaštela, zagrebačkih kvartova Dubrave, Centra, Kustošije, Srednjaka, Prečkog…

vecernji.ba

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading