Select Page

Hrvatska SOA u svojoj analizi u Dnevniku: U susjedstvu imamo 10 000 islamskih ekstrema i 1000 isilovaca

Hrvatska SOA u svojoj analizi u Dnevniku: U susjedstvu imamo 10 000 islamskih ekstrema i 1000 isilovaca

Hrvatska Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA) u svojim analizama koje su objavljene u središnjem Dnevniku HTV-a osvrnula se i na sigurnosnu situaciju i u svom susjedstvu.

Upravo što se ovih dana u medijima moglo i pročitati a tiče se izjava hrvatske predsjednice i njezinih kolega na čelu Češke i Mađarske o pojavi islamskog radikalizma u Bosni i Hercegovini, SOA je i potvrdila, piše ABCportal.info.

Što se tiče mogućnosti od terorističkih napada u Hrvatskoj SOA tvrdi da je ona u ovom trenutku mala ali ne može biti isključena s obzirom da se po njihovim analizama u hrvatskom istočnom susjedstvu nalazi desetak tisuća islamskih ekstremista koji mogu biti prijetnja hrvatskoj sigurnosti. Što se tiče terorista koji su pripadnici ISILA, SOA također tvrdi da je njihov broj iz susjednih zemalja oko tisuću osoba što je zastrašujući podatak.

Kakve će biti reakcije na ovo izvješće SOA-e što se tiče službene bh politike sigurno ćemo saznati vrlo brzo. Bošnjačka politika u pravilu odbacuje ovakve navode obrušavajući se dosta agresivno na sve one koji spočitaju pojavu radikalnih islamskih skupina u BiH.

Mogu li analize obavještajnih agencija toliko pogriješiti ili BiH ima stvaran problem koji se uporno gura pod tepih?

OGLASI

Loading