Select Page

IDEEŠ MARTINE: Raguž “otvoren za razgovore” o ulasku HDZ 1990 u parlamentarnu većinu na razini BiH, umjesto HDZ BiH

IDEEŠ MARTINE: Raguž “otvoren za razgovore” o ulasku HDZ 1990 u parlamentarnu većinu na razini BiH, umjesto HDZ BiH

Predsjednik HDZ 1990 Martin Raguž izjavio je ako je ova stranka “otvorena za razgovor” o ulasku u parlamentarnu većinu na državnoj razini, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Upitan bi li HDZ 1990 prihvatio biti dijelom nove parlamentarne većine, ukoliko koalicijski partneri odluče u Zastupničkom domu Parlamenta BiH imenovati Vijeće ministara bez HDZ BiH, koji to imenovanje uvijetuje izborom Federalne vlade Raguž je, gostujući u Dnevniku D Federalne televizije, odgovorio:

– Mi smo stranka jasne bosanskofercegovačke orijetacije i profilacije, mi potičemo iz hrvatskog nacionalnog korpusa, ali tu ne završavamo već idemo u susret drugima. Mi podržavamo sadašnju parlamentarnu većinu da formira vlast, a isto tako smo i i otvoreni za razgovore.

HDZ 1990. ima jednog zastupnika u Zastupničkom Domu Parlamenta BiH, dok HDZ BiH ima 4 zastupnika, dok u Domu naroda HDZ BiH ima 4 izaslanika, dok HDZ 1990 ima jednog- Raguža.

Džaferović: Nije mudro bez HDZ BiH

Odgovarajući na sličan upit predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta BiH i dopredsjednik SDA Šefik Džaferović kazao je kako “ne bi bilo mudro formirati Vijeće ministara bez HDZ BiH”, prenosi HMS.

On je, gostujući u Dnevniku TV 1 dodao da je za 11. ožujka zakazana sjednica Zastupničkog doma na kojoj bi se trebalo imenovati novo Vijeće ministara, te je izrazio nadu kako će se do tada postići i dogovor o raspodijeli resora u Vladi F BiH, između HDZ BiH, SDA i DF.

Kazao je kako zakon nije predvidio sankcije ako se Vijeće ministara ne imenuje do zakonskog roka- 11. ožujka.

Bosić: Vijeće ministara bit će formirano 11. ožujka

Vijeće ministara BiH će biti formirano do 11. ožujka i ne vidim načina da se to ne dogodi jer je sve dogovoreno, kazao je danas u Sarajevu predsjednik SDS Mladen Bosić. Naglasio je kako formiranje Vlade Federacije BiH nema nikakve veze s formiranjem Vijeća ministara BiH te ne vidi razlog zašto bi netko vezao ta dva procesa.

– Bio bih zadovoljan ukoliko bi se Vlada FBiH što prije formirala, kao i instutucije na svim razinama, jer moramo vratiti barem dio optimizma u politiku koja tone sve dublje, poručio je Bosić.

Poskok.info

OGLASI

Loading