Select Page

Ilija Jukić proglašen najperspektivnijim mladim sportašem u BiH

Ilija Jukić proglašen najperspektivnijim mladim sportašem u BiH

Nezavisne novine zajedno s Radiotelevizijom Bosne i Hercegovine i ove godine su organizirali svečani izbor najboljih sportaša Bosne i Hercegovine. Na 21. svečanoj dodijeli u kategoriji najperspektivnijeg sportaša u 2021. godini, nagrada je pripala je Iliji Jukiću iz TKD kluba „Poskok“ Posušje. Ilija je dobio nagradu kao sportaš kojemu se kako su na dodjeli kazali, smiješi blistava sportska karijera.

Ilija je tijekom ove godine imao doista dobre rezultate koje je okrunio broncom na Europskom juniorskom prvenstvu u taekwondou koje je u studenom održano u Sarajevu. Bronca mu je pripala u kategoriji boraca do 78 kilograma. Sezonu 2021. je najavio zlatom na Kozara kupu u Prijedoru, a nešto kasnije je osvojio titulu u Zvorniku na državnom prvenstvu, u Visokom je bio najbolji u Kupu Bosne i Hercegovine, kao i na Federalnom prvenstvu u Zenici. Najviše postolje zauzeo je i na Podgorica OPEN-u, te treće mjesto, odnosno broncu na E1 OPEN- u Bosna i Hercegovina.

Sedamnastogodišnji Ilija član je TKD kluba Poskok Posušje od 2013. godine gdje je napravio svoje prve korake u sportu. Nagradu Iliji je uručio urednik sportskog programa radija BHRT-a 1 Adnan Ljubović.

Kako su na dodjeli naveli, kroz sve ove rezultate je Iliju vodio njegov trener Petar Boban.

S Ilijom u kategoriji su bili i Marko Šuković iz atletike, Faris Durak za dizanje utega, Anes Bostančić i Ahmed Busnov iz karatea i Mustafa Jamak iz triatlona.

Nezavisne novine” i BHRT već 21. godinu zaredom organiziraju Izbor najboljeg sportaša BiH, najrelevantniju manifestaciju ovakve vrste u BiH. Konkurencija je bila iznimno velika, a nagrade su dodijeljene u 12 kategorija: najbolji sportaš, najbolja sportašica, najbolja ekipa, najbolji trener, nagrada čitatelja Nezavisnih novina, najperspektivniji sportaš, najperspektivnija sportašica, nagrada za fair play, nagrada za razvoj sporta u BiH, životno djelo, najbolji sportaš za osobe s invaliditetom i najbolja ekipa u sportu za osobe sa invaliditetom.

Stručni žiri koji je birao najbolje od najboljih ocjenjivao je rezultate sportaša i ekipa od 1. prosinca 2020. godine do 1. prosinca 2021. godine.

Radioposusje.ba (Tekst: Z. Pišković)

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading