Select Page

Inovativna nastava: Svjetska znanstvenica posuškim gimnazijalcima održala predavanje

Inovativna nastava: Svjetska znanstvenica posuškim gimnazijalcima održala predavanje

Moderna tehnologija se često suočava s kritikama šire javnosti jer djecu odvlači od nastave i ometa njihovu pažnju. No, ako se ta ista tehnologija iskoristi za unaprjeđenje nastavnog procesa onda se dobije jedno vrhunsko predavanje kakvo su imali učenici gimnazije fra Grge Martića u Posušju.

Naime, na sat biologije uključila se prof. dr. sc. Iva Tolić, poznata hrvatska znanstvenica s Instituta Ruđer Bošković u Zagrebu. Profesorica Tolić je govorila o svom znanstvenom putu te trenutnim istraživanjima kojima se bavi sa svojim timom, a koji se tiču diobe stanice.

Iva Tolić je molekularna biologinja i jedna od vodećih svjetskih znanstvenica u području biofizike diobe stanice, a trenutno je voditeljica laboratorija za biofiziku stanice te sa svojim timom istražuje staničnu diobu u višemilijunskom projektu.

U svom bogatom znanstvenom radu osvojila je mnoge nagrade, a jedna od najvećih je nagrada Ignaz L. Lieben Austrijske akademije znanosti, 2017. godine.

Inače, profesorica Tolić ima posebnu vezu s Posušjem jer je njen otac, Benjamin Tolić, poznati hrvatski znanstvenik bio rodom iz Posušja, iz mjesta Osoje.

Profesorica Tolić se rado odazvala ovom pozivu i veliko joj Hvala na izdvojenom vremenu i na fenomenalnom predavanju koje smo mogli čuti – kazao je za naš portal prof. Josip Bešlić koji je inicirao ovaj sastanak.

Posušje.info

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading