Select Page

Ivana Galić nastupa u Grčkoj na svjetskoj premijer ligi serije A

Ivana Galić nastupa u Grčkoj na svjetskoj premijer ligi serije A

Natjecateljica, ali i trenerica Karate kluba Posušje Ivana Galić ovaj tjedan nastupa u Grčkoj na svjetskoj premijer ligi karate 1 serije A kao član Hrvatske karate reprezentacije, jer je u Hrvatskoj registrirana članica Karate kluba „Hrvatski dragovoljac“ iz Zagreba.

Ivana je danas otputovala u Zagreb, odakle putuje za Franfurt, pa u Atenu u Grčku gdje se održava natjecanje.

Njezina kategorija -61 kg ovaj put ima čak 83 natjecateljica i konkurencija je to kvalitetnih natjecateljica od kojih svaka očekuje medalju.

„Riječ je o prvom natjecanju ovog djela polusezone. Trenirala sam kao i za Portugal, tri puta dnevno. Ovaj put kondicijski me je spremala trenerica Kristina Maras. Karate sam radila sama. Malo je sve ovo na ovaj način teško i izazovno. U našem klubu treniram s kadetima, te treniram, što se kaže, samu sebe. Dajem na svakom tom svom treningu sve od sebe, situacija je takva kakva jest i ja od nje gledam izvući najbolje“, kazala nam je Ivana uoči odlaska na natjecanje. Ivana naravno, ima mogućnost treninga i priprema u svom klubu „Hrvatski dragovoljac“, ali i s hrvatskom karate reprezentacijom. No, ovaj put nešto zdrastvenih problema nakon nastupa u Portugalu krajem studenog, te posao koji radi ovdje u Posušju su ipak posložili situaciju tako da sama ovaj put prođe s pripremama. „Svake polusezone mi imamo i klupske i reprezentativne pripreme. Reprezentativne uvijek idem. No, sada mi je bila nakon Portugala dvadesetak dana takva zdravstvena situacija da sam morala odmoriti. Zbog toga sam preskočila klupske pripreme, jer one su nastavljene odmah nakon natjecanja u Portugalu. Poslije toga, poslovne obaveze ovdje i tako. Mnogi moji kolege žive od karatea, ali to je hod po rubu. Ako se ozlijediš, onda te nema nigdje. Ja sam odabrala ovaj put, teži, a to je kombinacija posla i natjecanja. No, sama sam odabrala taj put, pa onda nema ni žaljenja“, kazala nam je Ivana i u tom smislu velikim hvala zahvalila je svojim kolegama iz fitness centra „Good life“ koji je mnjenjaju dok je ona na natjecanju.

No, možda najveći problem je što na natjecanje odlazi ne baš potpuno zdrava. „Imam problema s oba stopla, odnosno obje Ahilove pete me muče koje sam operirala kao još kao dijete. Također i s ligamentima na skočnom zglobu. Tu je i plantarni fasciitis, upala tetive tako da sam bila deset dana na terapijama. Tu je bila i operacija ciste, tako da sam imala baš potpuno mirovanje. Nakon prvog treninga ponovo se pojavio taj plantarni fasciitis. S trenericom Kristinom smo našli jedan balans koji je dobro funkcionirao. Tako da sada mogu reći da sam puno bolje nego na samom početku. Moram se dobro pričuvati, dobro bandažirati i odraditi prevenciju prije svakog trenera i natjecanja“, kazala nam je Ivana. Istaknula je ipak na psihologiji glave. „Sa svojom psihologinjom Anamarijom Lončarom radim na stanju svijesti da u ovoj situaciji se koncentriram na ono što mogu, a da se ne opterećujem s ograničenjima. Dakle, da ne predajem pozornost ozljedama, nego da s obzirom na ozljede dam svoj maksimum“, istaknula je Ivana.

Ivana još ne zna tko će jos biti protivnice. U konkurenciji su 83 natjecateljice koje prvo prolaze vaganje, a tek onda i zdrijeb parova.

Ivani želimo puno sreće u Grčkoj, u Ateni gdje podsjetimo natjecanje traje do 14. siječnja.

Radioposusje.ba 

OGLASI

Loading