Select Page

Ivanu Poliću iz Posušja nominacija za nagradu DOBRO za filantropiju

Ivanu Poliću iz Posušja nominacija za nagradu DOBRO za filantropiju

Ivan Polić, predsjednik Upravnog odbora Vir – udruge mladih nominiran je za nagradu „Dobro za filantropiju“ koju dodjeljuje Fondacija Mozaik.

Na ovogodišnji poziv za nominacije za nagradu pristiglo je ukupno 196 prijava, od kojih je 169 bilo u skladu s tehničkim kriterijima nagrade, a nakon procesa prihvaćanja nominacija, u izbor povjerenstva ušle su ukupno 63 nominacije u tri osnovne kategorije i tri podkategorije nagrade. U kategoriji individualna filantropija, filantropkinja ili filantrop od 17 do 35 godina starosti sudjeluje ukupno 20 osoba od kojih je jedan i Ivan Polić, ispred Vir – udruge mladih.

„Obavijest o nominaciji za nagradu Dobro primio sam 21. studenoga ove godine na osobnu adresu elektroničke pošte i moram priznati da sam ostao ugodno iznenađen. Zapravo, više zbog svoga rada i angažmana u udruzi, ali i izvan. Uistinu ne tražim zahvalu niti neku potvrdu jer mislim da radim na dobrobit zajednice u kojoj živim i sve me to izgrađuje kao osobu. To mi je nekako nit vodilja. Što se tiče same nominacije, ona je anonimna i u ovom trenutku ne znam tko me nominirao. Mogu samo reći hvala i hvala cijeloj ekipi VUM-a jer bez njih niti jedan projekt nebi bilo moguće samostalno realizirati. Bez obzira na ishod ove nominacije, nastavljam raditi onoliko koliko mogu da nam u Viru bude bolje, zanimljivije i prosperitetnije“, kazao je za naš radio Ivan Polić.

Nagrada Dobro za filantropiju

Prethodnih godina nagrada se dodjeljivala u tri osnovne kategorije: individualna filantropija, korporativno volontiranje i korporativna filantropija. Ove godine su uvedene i nove dvije kategorije kako bi se pružila prilika svima da nominiraju pojedince koje iz iseljeništva/dijaspore Bosne i Hercegovine doprinose razvoju zajednica u našoj zemlji, bilo kroz samostalno djelovanje ili kroz doprinos kompanija koje su osnovali u iseljeništvu (dijaspori) ili su u njihovom vlasništvu.

Nagrada DOBRO Fondacija Mozaik u suradnji sa Agencijom Mašta je objavila ovogodišnje nominacije za nagradu DOBRO za filantropiju. Radi se o priznanju koje se dodjeljuje još od 2008. godine s ciljem prepoznavanja i promoviranja osoba i kompanija koje svojim filantropskim djelovanjem i zalaganjem značajno doprinose razvoju zajednica u Bosni i Hercegovini. 

Odluku o dobitnicama nagrade DOBRO za filantropiju za 2020. godinu donijet će neovisno povjerenstvo sastavljeno od 6 članica i članova. Rezultati će biti poznati javnosti u četvrtak 17. prosinca u 14 sati u Zajednici za aktivizam i poduzetništvo www.lonac.pro, te na društvenim mrežama Fondacije Mozaik.    

DOBRO za filantropiju se organizira se u sklopu projekta SIGN Up for Impact koji provodi regionalna mreža SIGN, a finansiraju Europska unija i Balkanski fond za demokraciju.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading