Select Page

Iz Tehnološkog parka u Posušju izlaze pvi kvalificirani CNC operateri

Iz Tehnološkog parka u Posušju izlaze pvi kvalificirani CNC operateri

Jučer su u Tehnološkom parku Posušje dodijeljene Svjedodžbe o osposobljavanju za zanimanje CNC programer/operater, u skladu s Rješenjem Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke.

Riječ je o završenom ciklusu obuke po prvom Javnom pozivu u Tehnološkom parku. Ukupno su bila  prijavljena 32 polaznika od kojih su 23 uspješno završila osposobljavanje. Edukacija je trajala ukupno 150 sati, a polaznici su bili podjeljeni u 4 grupe.

O procesu osposobljavanja koordinator u Tehnološkom parku Stipe Bešlić je kazao: Mogu reći da je Obuka privukla mnoge mlade osobe koje su se prijavile na program osposobljavanja za CNC programera/operatera. Ovim putem želio bih čestitati svima koji su uspješno položili obuke. Do sada su bila raspisana dva Javna poziva za obuke, te na jesen možemo očekivati novi Javni poziv za nove polaznike koji budu zainteresirani.“

 Fondaciju tehnološki Park pokrenula je Općina Posušje, a samu izgradnju i opremanje su potpomogli partneri na projektu. Jedan od njih je i Razvojna agencija ŽZH. Stoga su jučer simbolično svjedodžbe uručili načelnik općine Ante Begić i ravnatelj Agencije Radoslav Luburić.

Načelnik Begić izrazio je zadovoljstvo pokretanjem ovog projekta jer se njime doprinosi i razvoju lokalnog gospodarstva. „ Vizija pri izgradnji Logističkog centra, odnosno Tehnološkog parka, bila je uključiti se u kreiranje sadržaja kojim će se pomoći jačanju lokalnog gospodarstva. I ova današnja prigoda je potvrda da smo na pravom putu. Mislim da je sudjelovanje u procesu naobrazbe za zanimanja koje tržište rada traži ispravan put za osiguranje preduvjeta mladima da ostanu u Posušju. I na tome ćemo svakako nastaviti raditi. Koristim priliku zahvaliti se svim partnerima koji su djelili s nama viziju i doprinjeli izgradnji Tehnološkog parka sa svim modernim strojevima putem kojih se odvija obuka kadrova.“

Inače, Fondacija Tehnološki park Posušje opremljena je s CNC strojevima kroz projekt Compete Plamet. Projekt je financirla Europska unija kroz program Interreg IPA prekogranične suradnje Hrvatske, BiH i Crne Gore 2014.-2020. Program su provodili JU Razvojna agencija ZHŽ-a, Općina Posušje i Razvojna agencija Šibensko-kninske županije.

Uz polaznike koji se obučavaju putem Javnih poziva, u sklopu praktične nastave na CNC strojevima vrši se obuka i za učenike Srednje strukovne škole Posušje.

OGLASI

Loading