Select Page

„Jačanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva u sektoru plastike i metala kroz razvijanje mreže znanja i zajedničke poduzetničke infrastrukture”

„Jačanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva u sektoru plastike i metala kroz razvijanje mreže znanja i zajedničke poduzetničke infrastrukture”

Gradonačelnik Miro Kraljević sa suradnicima upriličio je sastanak na kojem je predstavljen projekt COMPETE PLAMET – „Jačanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva u sektoru plastike i metala kroz razvijanje mreže znanja i zajedničke poduzetničke infrastrukture”.

Sastanku su prisustvovali predstavnik Općine Posušje: gosp. Ivan Milićević, predstavnici HERAG-a: gosp. Ivan Jelčić, ravnatelj, gosp. Željko Dodig i gosp. Blago Vican te stručnjak na projektu mr.sc. Zrinski Pelajić. Nositelj projekta je HERAG – Razvojna agencija ŽZH, a partneri su Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije i Općina Posušje.

Razgovaralo se o načinu uključivanja i potencijalnim koristima uključivanja Grada Širokog Brijega u projektne aktivnosti.

Cilj projekta je okupiti najvažnije dionike iz privatnog sektora, javnog sektora, obrazovnih institucija te organizacija za istraživanje, razvoj i inovacije (takozvana „trostruka spirala“) i zajednički uspostaviti mrežu znanja i kompetencija u sektoru metala i plastike u prekograničnom području (KnowNet), kako bi se sektor plastike i metala učinio konkurentnim i dugoročno održivim.

Projekt COMPETE PLAMET je odobren u okviru programa Interreg IPA prekogranična suradnja Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014.-2020.

sirokibrijeg.ba

OGLASI

Loading