Select Page

‘Jačanje svijesti o potencijalu turističkih resursa i razvoju zajedničke turističke ponude’

‘Jačanje svijesti o potencijalu turističkih resursa i razvoju zajedničke turističke ponude’

U utorak, 24.04.2018. godine u Posušju, u općinskoj vijećnici održana je radionica pod nazivom ‘Jačanje svijesti o potencijalu turističkih resursa i razvoju zajedničke turističke ponude’. To je treća u nizu radionica koja se održava u okviru projekta „Razvoj turizma na tri jezera“ sufinanciranog iz zajedničkog Programa Europske Unije i Vlade Njemačke za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj (GIZ), program EU ProLocal.

Na radionici u Posušju su sudjelovali predstavnici Općine Posušje, Razvojne agencije Županije Zapadnohercegovačke-HERAG, pružatelji turističkih usluga, predstavnici udruga, proizvođači tradicionalnih proizvoda i drugi s područja općine Posušje.

FB_IMG_1524760618507

Cilj radionice je lokalnim sudionicima razvoja s područja općine Posušje predstaviti potencijal za razvoj turizma, trenutnu situaciju kao i mogućnosti razvoja turističke ponude Posušja, kao i prostora oko tri jezera: Tribistovo, Jablaničko i Ramsko .

Projekt je predstavila Amela Bećirović, koordinator projekta iz Udruženja LiNK, a analizu turističkih resursa na bazi prikupljenih podataka iz projektne aktivnosti „Mapiranje turističkih resursa na području tri općine“ (Posušje, Jablanica i Prozor-Rama) je prezentirao konzultant Rasim Tulumović.

FB_IMG_1524760614766

Projektom koordinira Udruženje LiNK, a partneri su Općina Posušje, Općina Prozor-Rama i Općina Jablanica. Ukupna vrijednost projekta je 192.566,70 KM (partnerske općine financiraju 20,55%).
Opći cilj projekta je razvoj održivog turizma jezerskih područja (Jablaničko jezero, Ramsko jezero i jezero Tribistovo) putem kreiranja održive turističke ponude s fokusom na turizam za mlade ljude, kampiranje, sport, događaje, gastronomiju. Projekt će pomoći da se manje turistički razvijenim lokalnim zajednicama, turističkim službama, gospodarskom sektoru, lokalnoj upravi, nevladinim organizacijama, poboljša njihovo znanje i sposobnost, kako bi bolje iskoristili resurse za razvoj turizma. S druge strane realizacija projekta doprinosi kreiranju sinergije u smislu suradnje općina u planiranju zajedničkih akcija i turističke ponude.

OGLASI

Loading