Select Page

Još uvijek nema pomaka u rasvjetljavanju slučaja maloljetnog učenika Mile Solde iz Širokog Brijega

Još uvijek nema pomaka u rasvjetljavanju slučaja maloljetnog učenika Mile Solde iz Širokog Brijega

Situacija oko mladog Mile Solde, učenika iz širokobriješke Gimnazije, za kojeg veliki dio javnosti smatra da je pretučen na jednoj rođendanskoj zabavi od školske kolegice i dalje je tema broj jedan u Širokom Brijegu ali i šire. Da je tomu tako pokazala je emisija Naše TV pod nazivom ‘Pod povećalom’ urednice Ivane Ćubela u kojoj su gostovali majka ozlijeđenog mladića Ana Soldo, direktor Gimnazije Miro Bošnjak, urednik portala Širokibrijeg. info. Mili Marušić te glasnogovornik Tužiteljstva ŽZH Josip Aničić, piše ABCportal.info

Iako smo očekivali više informacija koje bi bile bliže rasvjetljavanju ovog nemilog slučaja i ova emisija je pokazala da zapravo istraga još uvijek nije pokazala o čemu se radi. Direktor Bošnjak je potvrdio da poznaje ozlijeđenog učenika kao vrlo uzornog, nadarenog učenika koji se isticao u mnogim školskim natjecanjima kako sportskim tako i natjecanjima iz znanja.

Josip Aničić iz Tužiteljstva je govorio o dosadašnjim saznanjima kojima tužiteljstvo raspolaže te je potvrdio da je i policija i Tužiteljstvo odmah reagiralo na zaprimljenu prijavu. Više od dvadeset svjedoka sa zabave uključujući i ozlijeđenog Milu Soldu koji su dali svoje izjave u policijskoj postaji nisu mogli potvrditi da je nesretni učenik pretučen od strane nekoga. Također medicinska dokumentacija koju smo sudskim putem izuzeli nigdje, na tih 14 dokumenata koji su potpisali specijalisti mostarske bolnice, nema naznaka da je došlo do tuče. Još uvijek Tužiteljstvo ne može podnijeti prijavu protiv nepoznatog počinitelja sve dok sudski vještak ne provede vještačenje jesu li ozlijede nastale kao posljedica tuče, rekao je glasnogovornik Aničić.

Po mišljenju roditelja kao i novinara Marušića policija nije dobro krenula sa istragom te da očevid nije proveden stručno i kompetetno a i glasnogovornik Tužiteljstva također je rekao da je bilo nekih propusta kod obavljanja očevida.

Voditeljica je na početku emisije rekla da je uputila poziv i glavnim osobama iz PU Široki Brijeg ali da oni nisu mogli sudjelovati u ovoj emisiji.

Na kraju su sudionici ove emisije spomenuli i pitanje droge na ovoj rođendanskoj zabavi ali i šutnju mnogih za koje se smatra da su se trebali oglasiti po pitanju ovog slučaja koji je potresao Široki Brijeg ali i cjelu Hercegovinu…

Sigurno je da će ovaj slučaj širokobriješkog maloljetnika i dalje plijeniti pozornost Širokobriježana koji očekuju da istina iziđe na vidjelo.

abcportal.info

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading