Select Page

KK Stina: Jahanje Parkom prirode Blidinje

KK Stina: Jahanje Parkom prirode Blidinje

U području visokog gorja središnjih Dinarida između masiva Čvrsnice i Vrana povezanih Blidinjskim jezerom kao svoju savršenu destinaciju za relaksaciju i trening uočili su članovi jednog sportskog kluba iz Hercegovine. Radi se o trofejnom Konjičkom Klubu “Stina” koji je osnovan 2009. god a nalazi se u Grudama.

Krenuli smo s ciljem da pronađemo destinaciju na kojoj bismo mogli odraditi visinske pripreme za nadolazeću nam još jednu važnu sportsku sezonu, cijeli Park prirode Blidinje sa svojim jezerom, proplancima, prostranim ravnicama, šumama i livadama baš ono savršeno mjesto koje nam je potrebno. Ovaj jednodnevni izlet započeli smo u nedjelju jutro, nakon što smo uveli konje- krenuli smo autom i prikolicom prema Blidinju.

12042016-konji-blidinje7

Cijelim putem pratilo nas je sunce i prelijepo vrijeme, na Blidinju nas je dočekalo malo tmurnije vrijeme s niskim oblacima zbog zemljopisnog položaja samog Parka prirode, no to nas nije omelo da provedemo dan u sedlima. Na Blidinju smo se smjestili na imanju kod vikendice obitelji Mikulić, gdje nas je dočekao konjovez i sve što nam je bilo potrebno. Ostavili smo konje da malo predahnu od puta i uzmu kriz fine planinske trave, a mi smo uživali u prizoru kao s kaubojskih filmova-predivna priroda, drvena kuća, konji… Rezidencija obitelji Mikulić ostala nam je kao baza za taj dan, opremu i hranu ostavili smo tu, a mi smo se uputili prema Blidinjskom jezeru.

12042016-konji-blidinje5

U prvoj dionici dana uživali smo u kilometrima prelijepe prirode, dugim galopima oko jezera, obišli smo nekoliko lokacija sa stećcima, a nismo odolili ni usponu na Borovu glavu. Konji su, sudeći po njihovom dobrom raspoloženju i volji za kretanjem, uživali kao i mi. U drugoj dionici dana, nakon kratkog predaha za ručak i odmor, išli smo nasuprot Jezera. Galopirali smo stazama, prošetali do skijaške staze, a u povratku smo posjetili prijatelje kod poznatog ugostiteljskog objekta- Hajdučke Vrleti. Zadovoljni provedenim danom, impresionirani i pomalo umorni, sretno smo se vratili doma u večernjim satima“.

12042016-konji-blidinje2

Svojim velikim trudom, treningom i ljubavlju prema plemenitim četveronožnim bićima dobili smo jako važno mjesto u sportu u BiH. Radi se o sportu u kojem su muškarci i žene ravnopravni te se zajedno u paru sa svojim ljubimcima bore za što bolje rezultate. “Stina” je poznat klub po tome što nam je dao čak dvije reprezentativke sestre Mariju i Melani Pejić koje BiH na svakom natjecanju s ponosom predstavljaju u najboljem svijetlu. U bogatoj zbirci posjeduju mnoštvo pehara, diploma, rozeta, pohvala i statua, kako sa međunarodne scene tako i sa one unutar države, najznačajniji među njima su Državni prvak 2010.godine što smo ponovili i 2015.god. Apsolutno najuspješniji klub kao i najuspješniji jahači u nekoliko konjičkih disciplina.

Za takve velike napore i dobre rezultate potrebne su svakodnevne pripreme i treninzi,a baš zbog toga članovi KK Stina, Dražen Mikulić i Marija Pejić posjetili su Park prirode Blidinje s dva konja. Inače, vrata Konjičkog Kluba “Stina” za sve Vas otvorena su svim danima u tjednu (osim ponedjeljka), a svoj dolazak možete najaviti na kontakt telefon : 063/ 617-703, kao i na stranici Konjičkog Kluba “Stina”. Veselimo se Vašem posjetu!

Blidinje.NET

OGLASI

Loading