Select Page

KONTROVERZNE FONTANE SENZACIJA U SVIJETU: ‘Odjednom više nisu hercegovačka bara!’ (FOTO)

KONTROVERZNE FONTANE SENZACIJA U SVIJETU: ‘Odjednom više nisu hercegovačka bara!’ (FOTO)

Na izgradnju fontana potrošeno je preko 30 milijuna kuna.Izgradnja fontana kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice, od samih je početak izazvala velike polemike: od trenutka najave projekta, za vrijeme njegove realizacije pa i same finalizacije.

Kritike na račun zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića dolazile su sa svih strana, od velikog djela zastupnika zagrebačke Gradske skupštine pa sve do djela javnosti koji je uporno ponavljao kako se milijunski iznosi ulažu u izgradnju fontana dok neki zagrebački kvartovi i dalje nemaju riješeno pitanje komunalne infrastrukture.Međutim, čini se kako je ovih dana upravo slika sa zagrebačkih fontana kod NSB-a poslala prekrasnu poruku cijelome svijetu: Zagreb ima prekrasno i veliko srce! Tako su svjetski mediji izvijestili o divnoj gesti grada Zagreba kada je nakon terorističkih napada u Francuskoj, točnije Parizu, ova zagrebačka fontana zasvijetlila u bojama francuske zastave. Međutim, posebne osjećaja kod Zagrepčana, ali i šire, izazvala je projekcija Vučedolske golubice povodom 24. obljetnice pada Vukovara.

f8d1bf2f535eaef74d667c7b72d0cb87

 

Fotografije prekrasne golubice postala je prava senzacija na društvenim mrežama, a na ovaj prizor nitko nije mogao ostati ravnodušan.

Pohvale na račun zagrebačkog gradonačelnika, nisu izostale.

”Kao i uvijek-Bandic je bio u pravu i jedini politicar koji je 5 koraka ispred drugih!!! Bravo i HVALA gradonacelnice!!!”, ”Naš gradonačelnik uvijek da napraviti najbolje! svaka čast! još jednom je pokazao da je najbolji,uvijek je bio,uvijek će biti…”Likom i djelom Milana Bandića oduševljeni su i Riječani.”Joj , ja sam iz Rijeke, ali koliko sam se puta svadjala sa ziteljima toga grada…da pojma nemaju koga imaju za gradonacelnika…,ljudinu i covjeka ispred svih….deset koraka….hvala ti Milane Bandicu….”, komentirala je jedna Riječanka ”Jučer u boji francuske zastave a danas naša vukovrska golubica….kritizeri našeg gradonačelnike grizite nokte do laktova !!!”, zaključuju građani.”Fontane odjednom više nisu hercegovačka bara ili Bandićevo kupatilo?”, jedna je u nizu poruka na ovu temu.

Podsjetimo, u priči oko Bandićevih fontana, između ostalog bio je sporan i ugovor koji je sklopljen s izvođačem radova (tvrtka Mešić com) pa je tako Čačićevo ministarstvo pokrenulo nadzor nad spornim ugovorom jer naime, izmjenama glavnog projekta promijenjeno je i tehničko rješenje same gradnje fontana i pothodnika.

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading