Select Page

KONVENCIJA MLADEŽI HDZ: BiH je naša domovina, ali moramo biti jednakopravni

KONVENCIJA MLADEŽI HDZ: BiH je naša domovina, ali moramo biti jednakopravni

Vedran Kožul jednoglasno je izabran za novoga predsjednika Mladeži HDZ-a BiH na jučerašnjoj devetoj stranačkoj konvenciji održanoj u Mostaru i time po dužnosti postao prvi član vodstva stranke koje će se birati potkraj travnja.

Za Kožula su glasovala 384 nazočna člana sabora Mladeži HDZ-a BiH. On je u svome izvješću govorio o dosadašnjim aktivnostima Mladeži istaknuvši da će kao plod toga rada za nepunih mjesec dana biti članstvo u Mladeži Europske pučke stranke (YEPP), čija je seniorska organizacija najsnažnija europska stranačka grupacija u Europskom parlamentu. Kožul je izrazio očekivanje da će svojim djelovanjem Mladež HDZ-a uspjeti pomoći ostvarenju jednakopravnosti i popravljanju položaja bh. Hrvata. U pozdravnome govoru predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović pozvao je mlade da ne odustaju od BiH, ali i da je urede po mjeri triju naroda.

mladez hdz 2

Povijesno vrijeme

“Naša je domovina BiH, ali je moramo urediti po mjeri sva tri naroda”, rekao je Čović. Dodao je da su mladi jedan od stupova djelovanja HDZ-a BiH, te je najavio da će biti uključeni u sve razine izvršne vlasti koja se uspostavlja. “Ovo je povijesno vrijeme, u nekim dijelovima možda i teže nego što je to bilo prije 20 god. Sve što imamo danas u BiH su iskušenja koja vi mladi najbolje osjećate na vlastitoj koži”, rekao je Čović na konvenciji Mladeži stranke. Dodao je kako je starija garnitura političara, a što je pokazala i aktualna uspostava vlasti, pokazala kako je istrošena te da je vrijeme za nove ljude, pristupe i ideje.

10288708_401723203340024_5549010871418296981_n

Europski put

“To mi stari ne znamo bez vas. Moramo nastaviti tražiti rješenja za moderniju, pravičniju BiH po mjeri sva tri njezina naroda i građana”. Pri tome je naveo da je europski put jedini koji vodi ispunjenju očekivanja mladih. “Jedini put za BiH je europski put. Mi jednostavno moramo u sljedeće dvije-tri godine dobiti status pregovarača za EU”, rekao je Čović. Skup je pozdravio i glavni tajnik Mladeži HDZ-a Hrvatske Andrej Tolušić i rekao da će RH snažno podupirati bh. Hrvate i graditi zajedništvo s njima.

vecernji.ba

OGLASI

Loading