Select Page

Kuglači Posušja novu sezonu kuglačke premjer lige otvorili pobjedom

Kuglači Posušja novu sezonu kuglačke premjer lige otvorili pobjedom

Ovoga vikenda započela je kuglačka premjer liga Bosne i Hercegovine. Prvo kolo, Kuglači Posušja su bili domaćini igračima Kuglačkog kluba Mostar i u zanimljivoj utakmici, Posušje je izborilo prvu prvenstvenu pobjedu rezultatom 6:2. „Naša pobjeda je očekivana, iako su Mostarci moramo reći pružili jako dobar otpor“, kazao je za naš radio Ivan Petric iz Kuglačkog kluba Posušje.

Kuglači kluglačkog kluba Mostar prvi su put ovaj vikend zaigrali utakmicu i odmah su išli na noge trostrukom prvaku Bosne i Hercegovine, ekipi Posušja. „Nama je čast igrati s Posušjem i veliko zadovoljstbvo uopće se natjecati u premjer ligi. Današnjim rezultatom smo zadovoljni. Kuglana je odlično spremljena, Posušje je odličan domaćin i čast nam je što smo sezonu otvorili upravo s njima. Po parovima je prošlo očekivano. U prvom paru smo igrali s braćom Petric koje je vrlo teško dobiti bilo gdje. Ali solidno smo odigrali s 560 i 580 rezulatom u tom prvom paru. U drugom paru smo pokušali taktizirati, ali nismo uspjeli nadigrati odličnog Marija Prljevića i u tom paru je završilo 1:1. U zadnjem paru smo izborili također 1:1 rezulatat. Završili smo porazom, ali nekako je to bilo i očekivano s ovako odličnom ekipom“, kazao je za naš radio Danko Krešić, predsjednik Kuglačkog kluba Mostar iz Mostara.

Najbolji igrač utakmice je bio Pere Petric sa 634 oborena čunja, a preko 600 oborenih čunjeva u domaćoj ekipi imali su i Iko Petric i Bernard Malenica. Oni su oborili po 619 čunjeva.

Inače, ekipa Posušja na startu sezone je oslabljena. Bono Šarac i Ivo Petric su ozlijeđeni, a Dragan Mišetić je prešao u ekipi Mostara. No, iz Kuglačkog kluba Posušje se nadaju brzom povratku ozlijeđenih, tako da bi se ekipa trebala uskoro kompletirati. Što se pak tiče očekivanja za novu sezonu, Iz Kuglačkog kluba Posušje ističu da priželjkuju još jedan naslov prvaka. „No, liga je ove godine puno bilja nego prošle godine. Mi smo i prošle godine startali s nešto zaostatka, ali smo prema kraju bili sve bolji i uspjeli smo osvojiti naslov prvaka. I ove godine se tome nadamo, ali ipak idemo utakmicu po utakmicu“, kazao je za naš radio Ivan Petric iz Kuglačkog kluba Posušje.

Iduća prvenstvena utakmica se ponovo igra u Posušju. U nedjelju u kuglanu Bagušić dolazi Rudar iz Kaknja, ekipa koja se ove godine igrački pojačala i koja je po kvaliteti Posušju izravan konkurent za prvo mjesto.

Radioposusje.ba (Z. Pišković)

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading