Select Page

Kuglačima Posušja još jedna uvjerljiva prvenstvena pobjeda

Kuglačima Posušja još jedna uvjerljiva prvenstvena pobjeda

16. kolo kuglačke premjer lige Bosne i Hercegovine odigrano je tijekom ovoga vikenda. Posušju u goste su stigli kuglači Kuglačkog kluba „Ada“ iz Banja Luke i u utakmici koja je počela neizvjesno, domaći kuglači su  pobjedili rezultatom 6 : 2.

„Odigrali smo protiv jedne odlične ekipe koja se također bori za Europu. U prvom paru ja sam dobio protivnika, Pere je izgubio od Dragana Šukala. To je bilo ne očekivano jer Pere do sada nije u našoj dvorani gubio. S druge strane Šukalo je reprezentativac BiH i odličan igrač, pa nije ni čudno. Poslije prvog para je dakle bilo 1:1 i 40 čunjeva za nas. U drugom paru Mario Prljević je dobio dobrog igrača Borisa Novakovića. U drugom paru Ante Mišetić je izgubio. U trećem paru naš Ivo Petric je dobio protivnika, Bernard Malenica je također dobio svoga protivnika. Iako je nakon prvog para se činilo da će biti neizvjesno, ipak smo na kraju uvjerljivo pobjedili odnijeli nova dva boda“, kazao je za naš radio Ivan Petric iz Kuglačkog kluba Posušje.

Dražen Košpić iz Kuglačkog kluba Banja Luka je kazao, kao i mnogi koji dolaze u Posušje da je dista teško parirati posuškim kuglačima na njihovom terenu. „Posušje je opet pokazaloda je neosvojiva tvrđava što se tiče kuglanja. Mi smo danas bili kompletni. Došao nam je Vladimir Ramić koji se u posljednjem paru baš i nije snašao. Čestitam ekipi Posušja, oni su doista najbolja ekipa. Imaju tek jedan kiks i izgubljenu utakmicu u prvom djelu sezone i mislim da će i ove godine biti prvaci“, kazao je Košpić.

Dodajmo da će ekipa Ade biti protivnik ekipi Posušja u polufinalu Kupa Bosne i Hercegovine i iz obje ekipe ističu da je Posušje ipak favorit.

Iduća prvenstvena utakmica kuglača Posušja je je protiv ekipe iz Teslića. Riječ je o ekipi „Mineral“ koja se nalazi na devetom mjestu tablice kuglačke premjer lige Bosne i Hercegovine. 

Osim ove prvestvene utakmice od jučer protiv Ade u Bagušića kuglani, Kuglački klub Posušje je ovaj tjedan obilježio i nastup njihovog člana Ive Petrica na Svjetskom Kupu u Rijeci u juniorskoj konkurenciji. „Dobro je iVo odigrao. U nekoliko čunjeva je izgubio od Slovaka i nije se uspio plasirati među najboljih osam. Ali pred Ivom je dobra karijera u ovom sportu, jer dobio je predpoziv za seniorsku reprezentaciju. Ovo u Rijeci je za njega bilo sigurno dobro iskustvo“, kazao je Iva Iko Petric.

Još jedna vijest je obilježila domaće kuglače. Naime, Športski savez općine Posušje Kuglačkom klubu je dodijelio priznanje za najbolju ekipu u prošloj godini. Ceremonija dodjele priznanja će se održati ovoga petka.

Spomenimo da su kuglači Posušja prva ekipa Kuglačke premjer lige Bosne i Hercegovine i s 30 bodova se nalaze na prvom mjestu ljestvice.

Radioposusje.ba 

OGLASI

Loading