Select Page

Kupres: Svečano obilježena 20. godišnjica oslobođenja Kupresa

Kupres: Svečano obilježena 20. godišnjica oslobođenja Kupresa

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na grobištima hrvatskih vojnika i civila iz 2. svjetskog rata na masovnoj grobnici “Ogledala”, te na spomen obilježjima Suho polje, Kupreško polje i spomen obilježje Vukovarcima, obilježena je 20. godišnjica od oslobođenja Kupresa.

kupres 20 godina 7

U crkvi Svete Obitelji, gdje su ispred križa također položeni vijenci i upaljene svijeće, služena je misa koju je predvodio kupreški župnik don Marko Tomić, uz koncelebraciju nekoliko svećenika

Završetkom euharistijskog slavlja upriličen je svečani pobjednički mimohod branitelja kupreškim ulicama, predvođen orkestrom Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

kupres 20 godina 11

Nakon toga, održana je svečana akademija. Povodom 8. godišnjice postojanja Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata HRHB na svečanoj akademiji počasnim predsjednicima ove udruge proglašeni su Valentin Ćorić i Zlatan Mijo Jelić.

kupres 20 godina 10

Inače, svečano obilježavanje organizirala je Općina Kupres, udruge proistekle iz Domovinskog rata i Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata HR HB.

kupres 20 godina

Ispred općine Posušje obljetnici su nazočili načelnik Branko Bago, predsjednik OV-a Ivan Lončar kao i predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata općine Posušje.

Fena/Kupreški radio

OGLASI

Loading