Select Page

Kvaliteta generalne turističke ponude BiH još uvijek relativno slaba

Kvaliteta generalne turističke ponude BiH još uvijek relativno slaba

“Perspektive razvoja turizma” naziv je panel diskusija koja je, u organizaciji EU info centra i Odsjeka za turizam i zaštitu okoliša Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, održana danas u Mostaru, javlja Fena.

Na diskusiji je, uz ostalo, bilo riječi o tome kako je ulazak u EU zemalja u regiji utjecao na turističku sliku u tim zemljama, o trendovima turističke potražnje te o ulozi obrazovanja u razvoju turizma.

Po riječima Saše Kulukčije iz EU info centra, poseban naglasak stavljen je na Hercegovinu i projekte razvoja turizma u Hercegovini.

Nova slika 2

Kvaliteta generalne turističke ponude BiH još uvijek relativno slaba- Cilj nam je da uzmemo neke najbolje prakse iz Hrvatske i da vidimo kako ih možemo primijeniti u BiH u kontekstu pridruživanja EU, a isto tako da ne ponavljamo neke greške koje su možda radile kolege iz regije, te da vidimo koje će nam se sve opcije ulaganja u turizam otvoriti ulaskom u EU, kako iz europskih tako i iz privatnih fondova.

Diskusija je održana u prostorijama Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, a u njoj su sudjelovali ravnateljica Instituta za turizam Hrvatske dr. sc. Sanda Čorak, ravnateljica Odjela za turizam Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru dr. sc. Mirjana Milićević te predstavnik Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanske županije Krešimir Miličević.

Fena

OGLASI

Loading