Select Page

Lager iz Posušja u proračun USK uplatio 500.000 KM

Lager iz Posušja u proračun USK uplatio 500.000 KM

Poduzeće Lager iz Posušja uplatilo je 500.000 KM u proračun USK. Time je ispoštovana prva od obveza iz Ugovora o eksploataciji mrkog uglja na lokalitetu Zlauše-Fajtovci-Gornji Kamengrad, potpisanog prošlog tjedna između Ministarstva gospodarstva i ovog poduzeća.

Ugovorom za eksploataciju mrkog uglja na lokalitetu „Zlauše-Fajtovci-Gornji Kamengrad” u Sanskom Mostu kojeg su prije nekoliko dana potpisali Vid Šantić,ministar gospodarstva i Željko Lovrić, izvršni direktor poduzeća Lager iz Posušja, definirano je da je koncesionar između ostalog dužan u roku od 8 dana od potpisivanja ugovora uplatiti 500.000 KM. Uplatom, i to prije isteka roka, taj dio obveze je ispunjen, kaže Vid Šantić, ministar gospodarstva USK.

Od ovog iznosa 200.000 KM ide u proračun Kantona, a 300.000 KM Općini Sanski Most.

Inače, u Lageru su u procesu pribavljanja neophodnih dozvola, kako bi krenuli s eksploatacijom, a za početak je planirano upošljavanje 50 radnika, prvenstveno onih koji su ostali bez posla stečajem Rudnika mrkog uglja Kamengrad, dok će kompletna ulaganja iznositi 10, 5 milijuna KM.

Ministar Šantić ističe da je RMU Kamengrad konkretan primjer zalaganja za uređenje oblasti koncesija. Pojedinačno po godinama, godišnje uplate po koncesijskim ugovorima iznosile su, u prosjeku, oko 150.000 KM. Ove godine, sa 31.10. već je uplaćeno u proračun više od 900.000 KM, a do kraja godine, očekuje ministar gospodarstva, taj će iznos biti veći od milijun maraka.

abcportal.info

OGLASI

Loading