Select Page

Udruženje poslodavaca FBiH pokrenulo je novu web stranicu “Pravna pomoć”

Udruženje poslodavaca FBiH pokrenulo je novu web stranicu “Pravna pomoć”

Utemeljno na principu dobrovoljnog članstva i na načelima slobode udruživanja UPFBiH štiti i zastupa prava i interese svojih članova radeći na stvaranju uslova za povoljnije poslovno okruženje. U cilju da se glas poslodavaca čuje na svim nivoima vlasti UPFBiH je aktivno uključeno u kreiranje poslovne politike i izgradnju kapaciteta. UPFBiH svojim aktivnostima promoviše stvavove i mišljenja poslodavaca i jedini je priznat predstavnik poslodavaca u socijalnom dijalogu na nivou FBiH. Jedan od značajnih ciljeva je razvijanje svijesti o socijalnom dijalogu, te uspostavaljanje poslovne saradnje sa međunarodnim organizacijama i institucijama.
 

Udruženje poslodavaca omogućava konsultacije između članova i predstavnika vlasti o pitanjima koja su od zajedničkog interesa i teži ka usvajanju jasnih principa i prakse ljudskih resusa i poslovnih odnosa putem informacija, savjeta, istraživanja, obuke i drugih aktivnosti. Udruženje poslodavaca danas predstavlja snažan i nezavisan glas poslodavaca s ukupno više od 1.000 pojedinačnih i kolektivnih članova koje je prepoznato na nacionalnom, regionalnom i međunarodnom nivou. Konačni cilj UPFBiH je ojačati svoje članice, ali i cijeli privredni sektor za konkurenciju koja ih čeka ulaskom BiH u Europsku uniju.
 

Jedna od usluga članstvu je i pružanje besplatne pravne pomoći poslodavcima. Web platforma “Pravna pomoć” omogućuje poslodavcima da na upit dobiju pravne savjete, blagovremeno budu upoznati sa domaćim i međunarodnim propisima koji se donose na različitim nivoima, te na jednom mjestu nađu propise na svim nivoima koji su od interesa poslodavaca.
 

Putem ove web platforme, članovi imaju mogućnost dobijanja:

a) Pravnih savjeta
b) Informacije o svim novim propisima koji se objave sedmično
c) Informacije o novim međunarodnim propisima
d) Bazu propisa na svim nivoima vlasti koji su od izuzetnog značaja za poslovanje
e) Komentare najvažnijih propisa
f) Pregled pravne prakse sudova
g) Odgovore na postavljena pitanja

https://upfbihpravnapomoc.ba/

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading