Select Page

LANDEKA: Od svog pristupa nećemo odustati dok prvo mjesto ne potvrdimo i matematički

LANDEKA: Od svog pristupa nećemo odustati dok prvo mjesto ne potvrdimo i matematički

Uz 16. prvenstvenu pobjedu ove sezone te rezultate koji su im išli na ruku prethodnog vikenda u okviru 24. kola Prve lige FBiH, nogometaši Posušja su sa prednošću od 9 bodova šest kola do kraja, stigli nadomak plasmana u Premijer ligu.

Ovoga puta su u Žepču bili bolji od ekipe Vis Simm-Bau pogotkom Josipa Serdarušića u 15. minuti.

 – Znali smo da se radi o dosta kvalitetnom protivniku sa puno dobrih igrača. Njihovo mjesto na ljestvici nije realna slika njihove kvalitete. Dobro smo ušli u utakmicu, zabili taj jedan gol, oni su imali neke šanse u prvom dijelu koje nisu iskoristili, dok im u drugom poluvremenu nismo dozvolili da nas ugroze. Mislim da je naša pobjeda više nego zaslužena, kaže kapetan Posušja Davor Landeka.

Neočekivano im se poklopio rezultat iz Goražda, a pomoglo je i to što je GOŠK savladao TOŠK. Landeka napominje da im se i ranije puno toga poklopilo.

 – Mi cijelu sezonu nismo očekivali da ćemo biti na prvom mjestu. Sigurno nam se dosta stvari poklopilo tijekom čitave sezone. Ne umanjujem našu kvalitetu, ali treba biti realan jer smo neke utakmice čak i lošije odigrali, a opet pobijedili, govori Landeka i dodaje o proteklom vikendu:

 – Nisam očekivao pobjedu Igmana u Goraždu. GOŠK ima dosta dobrih igrača tako da mislim da njihov trijumf nije iznenađenje. Ali pobjeda Igmana definitivno jeste, pogotovo jer je prekinut niz Goražda koje je bilo bez poraza na proljeće. Na našu sreću poklopilo nam se i to.

Tako je tim trenera Denisa Ćorića stigao nadomak Premijer lige.

 – Matematički nije još riješeno i nećemo odustajati od svog pristupa dok ne potvrdimo prvo mjesto. To neće promijeniti naš način rada. Idemo od utakmice do utakmice, ne opterećujemo se drugima, poklopilo nam se dosta toga, ali mislim da smo zasluženo na prvom mjestu, istaknuo je Landeka.

Sljedećeg vikenda će na Mokrom Docu dočekati Goražde, što je derbi 25. kola.

 – Biće dobra, ali i teška utakmica, Goražde se odlično pokazalo, dobili su nas u prvom dijelu. Pohvalio bih rad njihove struke, nije slučajno da budu tako dugo neporaženi. Pripremit ćemo se kao za svaku drugu utakmicu, a kući mislim da smo favoriti. Nadam se da ćemo to pokazati na terenu te osvojiti tri boda koja bi nam puno značila za ostvarenje konačnog cilja, zaključio je Davor Landeka.

Svjesni smo da smo jako blizu

Sigurno da u taboru Posušaka već dosta razmišljaju o Premijer ligi… A samo prije godinu dana su bili u Drugoj ligi FBiH Jug.

 – Na početku nismo znali koliko vrijedimo, niti smo znali kakva je Prva liga. Bio je cilj što prije izboriti mirnu luku i opstanak, a dalje što bude. Međutim dobro smo otvorili sezonu, dobro igrali, poklopili su nam se rezultati i tu smo gdje jesmo. Ne razmišljamo previše o Premijer ligi, ali smo svjesni da smo joj jako blizu. Brzo će proći ovih 6 kola do kraja pe ćemo vidjeti što i kako dalje, kazao je Landeka.

Dnevni list

OGLASI

Loading