Select Page

Lovačka večer LU Milan Mikulić Bikan

Lovačka večer LU Milan Mikulić Bikan

LU Milan Mikulić Bikan Vir ovoga je petka, 29. prosinca održala je svoje godišnje druženje. Pored članova Udruge druženje je okupilo lovce, njihove prijatelje i uzvanike s područja posuške i susjednih općina.

U samom programu večeri dodijeljena su priznanja mladim lovcima. Tako su njih četvorica dobili diplome o položenom lovačkom ispitu, dok je jedno priznanje uručeno s titulom stari lovac. Diplome je uručio predsjednik Udruge Ante Galić Pasarela.

Predsjednik Udruge Ante Galić Pasarela je u svom govoru, pozdravljajući sve prisutne, iskoristio prigodu kako bi pozvao lovce na Zbor Udruge koji će se održati 6. siječnja 2018. godine u OŠ u Viru s početkom u 18 sati. U ime Lovačkog saveza Herceg Bosne prisutne je pozdravio potpredsjednik Saveza Branko Leko iz Gruda.

Bogoslov Ante Jukić u svom je govoru prije same večere prisjetio se svetoga Huberta, zaštitnika lovaca, podsjetivši sve prisutne koliko je ljubav prema prirodi i životu u skladu s njom od iznimne važnosti, što je i jedna od zadaća lovaca, očuvanje prirode, a što poprima sve više važnosti u životu suvremenog čovjeka. Potom je predomolio prigodnu molitvu, dok je blagoslov udijelio župnik župe Vir don Ilija Drmić.

Posjetitelji su mogli uživati u ukusnom jelu, koje je pripremilo osoblje SS Viktorija, ali i u dobroj zabavi uz grupu Espresso. Iako nisu nastupili u punom sastavu, vrhunska svirka i ugodni vokali Jelene Pišković i Nikole Begića plijenili su pozornost posjetitelja. Uz Nikolu na klavijaturama svakako vrijedi istaknuti i virtuoza na harmonici Milana Miju Đereka. Ne čudi što imaju dobro popunjen kalendar nastupa, medju kojima su i nastupi uz Ivicu Bagu koji im se i sinoć pridružio, otpjevavši par pjesama.

Vrhunac večeri bila je dodjela tombola, za čiju su prodaju, pored mladih članova Udruge bile zadužene i četiri članice HKUD -a Vrisak. Među 83 nagrade bilo je 7 pušaka koje su uručene svojim novim vlasnicima. Organizaciju ove večeri potpomogli su brojni sponzori, kojima domaćin srdačno zahvaljuje.

Tri lovačka društva s područja Posušja okupljaju 500-tinjak članova. Udruga iz Vira broji njih 110, a njihovo je lovno područje Zagorje, Zavelim, Podbila i Vir.

Fotografije: Foto Nada

OGLASI

Loading