Select Page

MAKEDONIJA NA RUBU RATA: Poginula tri policajca, srpska oklopna vozila krenula prema granici, situacija dramatična

MAKEDONIJA NA RUBU RATA: Poginula tri policajca, srpska oklopna vozila krenula prema granici, situacija dramatična

Već neko vrijeme napeta i neizvjesna situacija u Makedoniji dodatno je eskalirala i prijeti prelaskom u veće nemire i nerede.

Prema navodima makedonskih i regionalnih medija, oko četiri sata poslije ponoći u Kumanovu je došlo do pucnjave. Prema navodima makedonskih medija u naoružanoj skupini, koja se sukobila sa policijom, bilo je oko 70 ljudi.

Na teren su poslane i jake policijske snage, predvođene specijalnim postrojbama, koje su blokirale cijeli grad. Kako doznaje N1, troje policajaca preminulo je u bolnici u Kumanovu. Prema medijima u Makedoniji, koji emitiraju program na albanskom jeziku, u sukobima ima i poginulih civila, prenosi N1. Uveden je policijski sat. Grad nadlijeću helikopteri. Građani su dobili obavijest da ne izlaze iz svojih stanova.

Makedonski MUP u priopćenju je naveo da je grupa ilegalno ušla iz susjedne zemlje te da su im pristalice pomogle da se sakriju..

Prema video zapisima građana i televizija koji su se jutros pojavili iz Kumanova se čuju pucnji iz automatskog oružja. Vidi se i dim koji nadvija grad, a blokirana je i autocesta.

Makedonski predsjednik Gjorge Ivanov zbog krize je prekinuo posjet Rusiji i vratio se u Makedoniju.

Neslužbene informacije govore kako su ranjena najmanje tri pripadnika specijalnih policijskih postrojbi. U međuvremenu pojavile su se i informacije prema kojima je ranjeno čak 12 policajaca. Prema riječima Svetlane Spasovske, iz kumanovske policije, ranjeni policajci su zadobili prostrjelne rane u rame, nogu i u predjelu kuka. I među naoružanim ljudima, za koje se još ne zna tko su, također ima ranjenih. Za sada nije poznato zbog čega su izbili sukobi i tko je naoružana grupa koja je otvorila vatru po policiji.

Kumanovo se nalazi na sjeveru Makedonije, blizu granice sa Srbijom, odnosno Kosovom. Srpski Blic piše kako su oklopna vozila protuterorističke jedinice Srbije krenule prema granici zbog povećanog rizika od terorizma. Blic također neslužbeno doznaje da se makedonska granična policija povukla s granice sa Srbijom nakon sukoba u Kumanovu. Premijer Srbije Aleksandar Vučić zakazao je za sutra u 13 sati izvanrednu sednicu ureda za koordinaciju sigurnosnih službi povodom situacije.

vecernji.ba

OGLASI

Loading