Select Page

Martinović: Ako se povoljan trend nastavi, doći će do popuštanja mjera u ŽZH

Martinović: Ako se povoljan trend nastavi, doći će do popuštanja mjera u ŽZH
Ravnatelj Uprave civilne zaštite ŽZH i načelnik Stožera CZ ŽZH Drago Martinović ocijenio je da se epidemiološko stanje na području ŽZH popravlja te da se u skladu s tim trendom može očekivati daljnje popuštanje restriktivnih mjera.

On je u izjavi za Fenu kazao kako je na području Županije Zapadnohercegovačke trenutno oko 700 aktivnih slučajeva Covida-19, što je upola manje u odnosu na prije dvadesetak dana kada je broj oboljelih bio na vrhuncu.

U skladu s poboljšanom epidemiološkom situacijom u ŽZH je prošloga tjedna skraćeno trajanje policijskog sata, pa je tako u ovoj županiji kretanje zabranjeno u vremenu od 23:00 do 5:00 sati ujutro.

Mi smo u svakodnevnoj komunikaciji sa Zavodom za javno zdravstvo ŽZH. Ravnateljica Zavoda nam preporučuje mjere i mi se ravnamo prema tim preporukama i kao Stožer donosimo zapovjedi. Ako se ovakav povoljan trend nastavi sigurno će doći do popuštanja mjera, istaknuo je Martinović.

Županija Zapadnohercegovačka jedina je u BiH dopustila povratak navijača na sportska borilišta pa je tako za utakmicu Košarkaškog prvenstva BiH između Širokog i Sparsa u prodaju pušteno deset posto kapaciteta dvorane na Pecari, odnosno 350 ulaznica.

Što se tiče imunizacije stanovništva, ona na području ŽZH ide sporo kao i u ostatku države, a prema podacima Civilne zaštite u toj županiji do sada je cijepljeno oko 1.500 osoba, odnosno 1,6 posto stanovništva ŽZH.https://www.youtube.com/embed/6hgX-M1bVC8?feature=oembed&enablejsapi=1&origin=https://www.jabuka.tv

(Fena)

OGLASI

Loading