Select Page

MASNA LUKA: 40 planinarskih društava na 24. Memorijalnom skupu planinara Ivica Plazonić

MASNA LUKA: 40 planinarskih društava na 24. Memorijalnom skupu planinara Ivica Plazonić

Ovog vikenda odvijao se 24. Memorijalni skup planinara Ivica Plazonić koji se već tradicionalno održava u kampu u Masnoj Luci.

I ove godine, više stotina ljudi je došlo i uživalo u Parku Prirode Blidinje kroz 3 dana ovog planinarskog okupljanja. Ovaj skup je sve veći mamac za sve uzraste ljubitelja prirode i planine a ove godine su roditelji doveli i velik broj djece što nas posebno raduje.

U petak, uz sve one koji su već par dana prije postavili svoje šatore u kampu, slijedio je prihvat planinara koji su još pristizali.

U subotu su organizatori skupa HPD Pločno Posušje i HPD Malačka iz Kaštel Starog organizirali 4 planinarska izleta uz osigurane vodiče. Od planinarskih tura, u ponudi su bili izleti do Hajdučkih Vrata, na Veliki Kuk, na Veliki Vran te na najviši vrh ovog parka prirode, Pločno. Svatko je mogao izabrati turu koju želi a svaka od njih je posebna na svoj način.

Nakon odrađenih tura, u popodnevnim subotnjim satima je uslijedio i planinarski grah a nakon jela su se odvijale i igre povlačenja konopa te još mnoge dječije natjecateljske igre. Za kraj dana je ostala podjela zahvalnica društvima koja su imala svoje predstavnike na skupu a njih je bilo čak 45 ! Večer je prošla u znaku odlične zabave uz glazbu i druženje.

U nedjelju, poslje mise u Masnoj Luci, slijedio je ručak nakon kojeg su planinari lagano raspremali kamp čime je ovaj planinarski susret i završio.

Posebno raduje činjenica da je ovaj planinarski skup iz godine u godinu sve više posjećeniji. U prilog tome ide i činjenica da je na ovogodišnjem skupu sudjelovalo 45 planinarskih društava iz svih krajeva Hrvatske i BiH.

Kamp u Masnoj Luci još je jednom dokazao da je odlično mjesto za odličan provod i odmor.

Visit Blidinje

OGLASI

Loading