Select Page

Mate Lončar kandidat za predsjednika Mladeži HDZ BiH, Tonina Ibrulj nova predsjednica Mladeži u ŽZH

Mate Lončar kandidat za predsjednika Mladeži HDZ BiH, Tonina Ibrulj nova predsjednica Mladeži u ŽZH
Mate Lončar iz Posušja bit će kandidat za predsjednika Mladeži HDZ-a BiH, odlučeno je u četvrtak navečer u Posušju nakon održane Izborne skupštine Županijskog odbora Mladeži HDZ BiH Županije Zapadnohercegovačke.

Odluka je usvojena na prijedlog Općinskog odbora Mladeži HDZ BiH Posušje i podržana od strane predstavnika svih općinskih odnosno gradskih organizacija u ŽZH.

Čestitam svim novoizabranim članovima našeg Županijskog odbora, a posebno novoizabranoj predsjednici i dugogodišnjoj kolegici Tonini. Najsrdačnije zahvaljujem na povjerenju koje mi je iskazano, jer za mene ono predstavlja iznimnu čast. Moj politički aktivizam je poznat, a ljudi iz strukture kojoj pripadam širom BiH, tim je s kojim želim djelovati. Rad i razgovori s mladim ljudima, ali i onima sa životnim iskustvom, moj su najveći motiv za aktivnu politiku. U razdoblju koje dolazi predstavit ću svoj Program i viziju Mladeži HDZ BiH i smjer kojim treba ići.

oložaj u kojem se nalazi moj narod nije ni blizu onom kakav zaslužujemo, a političke borbe koje se vode protiv hrvatskog naroda, u meni bude dužnost odlučno štititi prava i interese Hrvata, bez želje ugroziti prava i interese drugih. Želim okupljati mlade koji imaju motiv da politički djeluju sa željom kako bi doprinijeli razvoju svojih sredina. Imamo jako puno prostora za konkretne ideje naše Mladeži i realizaciju istih širom BiH. Idemo zasukati rukave i raditi, izjavio je Mate Lončar, inače magistar politologije i doktorand na Pravnom fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Lončar je zaposlenik Ministarstva gospodarstva ŽZH te je bivši predsjednik Vijeća mladih općine Posušje i Vijeća mladih Federacije BiH.

Inače, za novu predsjednicu Županijskog odbora Mladeži HDZ BiH ŽZH jednoglasno je izabrana Tonina Ibrulj iz Ljubuškog, magistrica engleskog jezika i književnosti i filozofije te doktorandica anglistike. 2019. godine završila je Politički akademiju HDZ BiH.

Za dopredsjednike su izabrani Petar Pišković iz Posušja, Ivan Lasić iz Širokog Brijega i Franka Zorić iz Gruda. Za tajnika je izabran Mladen Šunjić iz Ljubuškog, dok će funkciju rizničara u sljedeće dvije godine obavljati Tomislav Ćosić iz Širokog Brijega.

U novi saziv Županijskog odbora Mladeži HDZ BiH ŽZH izabrani su:

  • Vedran Kožul, Marija Šušak Dujmović, Tomislav Ćosić, Tomislav Soldo, Ivan Lasić, Ivan Zovko (Široki Brijeg)
  • Tonina Ibrulj, Jure Kozina, Zvonimir Kraljević, Josipa Vukojević, Katarina Herceg, Mladen Šunjić (Ljubuški)
  • Stipe Bešlić, Petar Pišković, Mate Lončar, Ljubica Vranjković, Ivan-Josip Boras (Posušje)
  • Ivana Prlić, Ante Barić, Franka Zorić, Jure Pandžić, Ivan Žulj (Grude)

OGLASI

Loading