Select Page

Ćosić i Vukadin razgovarali o jačanju kapaciteta međužupanijskog Zavoda za odgoj i obrazovanje

Ćosić i Vukadin razgovarali o jačanju kapaciteta međužupanijskog Zavoda za odgoj i obrazovanje
Jabuka.tv


Ćosić i Vukadin razgovarali o jačanju kapaciteta međužupanijskog Zavoda za odgoj i obrazovanje

17. veljače 2021.Nema komentara

U srijedu je u uredu predsjednika Vlade HBŽ održan radni sastanak kojem su nazočili predsjednik Vlade HBŽ, Ivan Vukadin, predsjednik Vlade ŽZH, Zdenko Ćosić, ministrica znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ, Gordana Nakić i ravnateljica međužupanijskog Zavoda za odgoj i obrazovanje, Jadranka Bošnjak.

Nakon što je održan prvi sastanak prije nešto manje od mjesec dana u Širokom Brijegu, ovo je drugi radni sastanak s temom daljnjeg jačanja kapaciteta međužupanijskog Zavoda za odgoj i obrazovanje. Stvaranje administrativnih i tehničkih uvjeta za početak rada podružnice Zavoda za odgoj i obrazovanje u Livnu također je bila temom sastanka.

Kako je istaknula ravnateljica međužupanijskog Zavoda za odgoj i obrazovanje, Jadranka Bošnjak pored brojnih drugih zadataka kojima regulira Zavod za odgoj i obrazovanje, primarni cilj djelovanja same ustanove je pružanje stručno-pedagoške pomoći učiteljima, nastavnicima, odgajateljima i stručnim suradnicima, sudjelovanje u izradi i razvijanju obrazovnih standarda, utvrđivanje metodologije poučavanja i učenja te stalno stručno usavršavanje djelatnika u javnim odgojnim i obrazovnim institucijama dvije županije.

Predsjednici Vlada dvije županije, Vukadin i Ćosić te resorna ministrica znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ, Nakić izrazili su punu podršku budućem radu i djelovanju Zavoda za odgoj i obrazovanje. Predsjednici Vlada također su izrazili neospornu spremnost za daljnju aktivnu međusobnu suradnju dvije županije, ne samo u području odgoja i obrazovanja nego i drugim strateški važnim područjima za obje županije, priopćeno je iz Vlade HBŽ.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading