Select Page

U općinskoj vijećnici danas je održan sastanak članova Stožera civilne zaštite općine Posušje.

U općinskoj vijećnici danas je održan sastanak članova Stožera civilne zaštite općine Posušje.

Razmatrana je aktulana situacija vezana uz pandemiju koronavirusa. Prema aktualnim podacima u ŽZH su ukupno 1138 aktivna slučaja, od toga u Posušju 170. Od strane PU Posušje znesena je informacija kako se policijski sat koji je na snazi u ŽZH, što se tiče Posušja poštuje.

S obzirom na pogoršanje epidemiološke situacije, upućen je još jednom apel stanovništvu da se pridržavaju svih propisanih mjera i odgovornim ponašanjem spriječe daljnje širenje koronavirusa.

Stožer civilne zaštite svakodnevno prati promjene u epidemiološkoj slici, te stanje s rezervama zaštitne opreme kako bi se u slučaju pogoršanja situacije mogle zadovoljiti potrebe ključnih institucija za njihovim korištenjem.

Pozdravljena je inicijativa predbilježbe za cijepljenje u Domu zdravlja Posušje za sve zainteresirane građane Općine Posušje koji se žele cijepiti protiv COVID-a 19.

Također, od Crvenog križa općine Posušje primljena je informacija kako ni izuzetno loša epidemiološka situacija nije spriječila brojne Posušanke i Posušane u darovanju krvi. Za nešto više od tri sata akciji je pristupilo i liječničke preglede obavilo 68 osoba, a 56 je uspješno darovalo krv.

Na sjednici je usvojeno Godišnje izvješće o utrošku financijskih sredstava posebnih naknada za zaštitu i spašavanje od prirodnih i drugih nesreća u 2020. godini.

OGLASI

Loading