Select Page

Međunarodno natjecanje mladih u pisanju najljepšeg pisma u 2019. godini

Međunarodno natjecanje mladih u pisanju najljepšeg pisma u 2019. godini

Svjetska pošta unija (UPU) i ove godine organizira izbor najljepšeg pisma mladih. Ovogodišnja tema je “Napiši pismo o svom junaku“. Riječ je o međunarodnom natjecanju u koje se uključila i Hrvatska pošta Mostar, a koje je organizirano kako bi se potaknulo razvijanje umijeća pisanja i promicanje međunarodnog prijateljstva. Pismo, koje će na natjecanju predstavljati BiH, odabrat će stručni žiri i poslati ga Međunarodnom uredu gdje će ući u konkurenciju za izbor najljepšeg pisma mladih u svijetu, priopćila je HP Mostar.

Na natjecanju mogu sudjelovati mladi od 9 do 15 godina starosti, a otvoreno je do 5. 4. 2019. godine. Prema propozicijama natjecanja sadržaj pisma mora predstavljati originalni rad dužine od 500 do 1000 riječi i sadržavati sve elemente pisma (mjesto i datum, adresa pošiljatelja i primatelja, početni i završni pozdrav, kao i odgovarajući potpis na kraju). Uz rukopisom napisano pismo potrebno je dostaviti i njegov prijepis otipkan na računalu ili pisaćem stroju. Obavezno je uz pismo dostaviti ime i prezime učenika, datum rođenja, adresu stanovanja, ime i prezime nastavnika materinskog jezika, broj riječi u pismu, naziv i adresu škole, brojeve telefona učenika i škole. Djeca iz BiH na Međunarodnom natjecanju mladih u pisanju pisama sudjeluju od 2003. godine. Iz HP Mostar skreću pozornost na poštivanje propozicija natjecanja, napominjući kako svake godine pristigne veliki broj izvanrednih pisama koja ne mogu ući u uži izbor zbog nepoštivanja pravila.

Troje prvoplasiranih učenika bit će nagrađeno tablet računalima i novčanim nagradama (300, 200 i 100 KM) kao i njihovi nastavnici materinskog jezika (100 KM). Preostali učenici od 4. do 10. mjesta bit će nagrađeni prigodnim poklonima i poklonom iznenađenja.

Propozicije natjecanja mogu se pročitati na službenoj web stranici HP Mostar www.post.ba.

radioposusje.ba

OGLASI

Loading