Select Page

Dom zdravlja Posušje bogatije za jedno sanitetsko vozilo

Dom zdravlja Posušje bogatije za jedno sanitetsko vozilo

Jučer je Domu Zdravlja Posušje nakon provedene procedure javne nabave isporučeno jedno sanitetsko vozilo marke Mercedes Vito 111 CDI.

Dom zdravlja je vlastitim sredstvima nabavio ovo sanitetsko vozilo što je još jedan u nizu projekata koji su realizirani u ovoj i prethodnim godinama ove zdravstvene ustanove.

Razlog kupnje je upravo nedostatak vozila s kojima se susreću ekipe hitne pomoći u većini gradova, pa tako i u Posušju. Vozilo je opremljeno svom potrebnom opremom za pružanje hitne pomoći, a sve s ciljem što većeg zadovoljstva i sigurnosti pacijenata.

Riječ je isključivo o namjenskom vozilu koje omogućava, i prostorno i opremom, da se tijekom prijevoza pacijentu pruži sva potrebna pomoć , što je i najbitnije kod teško povrijeđenih i bolesnih osoba.

Također, odnedavno je u Domu zdravlja Posušje nakon povratka dr. Viskovića sa specijalizacije svakim radnim danom dostupan pregled spec. oftalmologa, te je nabavljen i najsuvremeniji oftamološki aparat potreban za rad ove službe. Pacijenti sada mogu dobiti širok spektar oftalmoloških usluga, zbog koji više ne moraju ići u veće kliničke centre u BiH i Hrvatskoj.

Tijekom prosinca 2018. nabavili su uređaj za analizu CRP-a iz kapilarne krvi na Odjelu za laboratorijsku dijagnostiku tako da sada roditelji naših mališana ne moraju ovu skupu pretragu plaćati u privatnim laboratorijima nego je mogu, po uputi pedijatra, besplatno izvršiti u Domu zdravlja Posušje.

Posušje.net

OGLASI

Loading