Select Page

MOSTAR Počinje Međunarodni sajam ‘Dani trešnje 2019.’

MOSTAR Počinje Međunarodni sajam ‘Dani trešnje 2019.’

Na Međunarodnom sajmu poljoprivrede, gospodarstva, prehrane i turizma “Dani trešnje 2019.”, koji će se održati od 19. do 21. lipnja, u Mostaru, izlagačima će biti omogućeno da svoju ponudu približe kupcima, a posjetiteljima upoznavanje s novim proizvodima i ostvarivanje suradnje te poslovnih ugovora.

Direktor Sajma “Dani trešnje 2019.” Salko-Salem Bubalo kazao je kako ovaj sajam, na kojemu će sudjelovati oko 300 izlagača, želi zaštiti turističko gospodarstvo i turističke proizvode na ovim prostorima.

– To ćemo učiniti upravo preko starih, autohtonih zanata koji postaju turistički brend i turistički proizvod, ne samo u Gradu Mostaru ili Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ), nego i u cijeloj Bosni i Hercegovini – kazao je Bubalo.

Prema samoj programskoj orijentaciji sajma, navodi Bubalo, radi se o jednoj jako širokoj lepezi.

– Bit će upriličene prezentacije pojedinih tvrtki, pojedinih obrta pa tako i njihovih proizvoda, a ove godine dali smo jedan poseban pečat promociji budućeg turističkog proizvoda, a radi se o jednoj gondolsko-panoramskoj žičari koja bi opslužila planinski, turističko-rekreacijski masiv Rujište, koji u svakom slučaju zaslužuje pažnju i to ne samo u zimskom razdoblju – istaknuo je Bubalo.

Na Sajmu će, među ostalim, biti potpisan i Sporazum o prijateljstvu i suradnji između Grada Mostara i Grada Zrenjanina iz Republike Srbije te između Grada Mostara i Grada Skoplja iz Republike Sjeverne Makedonije, a osim toga bit će upriličeno i nekoliko stručnih znanstvenih predavanja te prezentacija projekata.

Ovogodišnji Sajam je i humanitarnog karaktera pa će tako posjetitelji kupnjom dobrovoljnih humanitarnih ulaznica donirati sredstva koja će preko Centra “Los Rosales” ići za djecu s poteškoćama u razvoju, a ujedno i sudjelovati u nagradnoj igri.

Nagrade su osigurali Međunarodni aerodrom Tuzla koji će podijeliti dvije povratne zrakoplovne karte Tuzla-Eindhoven, dok će Zračna luka Mostar podijeliti tri povratne karte, i to po jednu za relaciju Mostar-Stuttgart, Mostar-Dusseldorf te jednu povratnu zrakoplovnu kartu Mostar-Zagreb.

Vecernji.ba

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading