Select Page

Na Masnoj Luci održana Skupština PS HRHB

Na Masnoj Luci održana Skupština PS HRHB

U planinarskom domu u Masnoj Luci, održana je Skupština PS HRHB u organizaciji PD Orlova stina Tomislavgrad. Kako je ovog vikenda memorijalni susret planinara na Masnoj Luci bila je ovo prigoda da se održi Skupština saveza HR HB i da se planinarska društva upoznaju o uspješnom postignutom pregovoru o uspostavi krovnog PS BiH kojeg čine, PS HR HB, PS Federacije i PS RS.

Nakon uvodne riječi i pozdrava, od strane domaćina predsjednika PD Orlova stina gospodina Ante Vukadina – Tonče, kojeg je uputio svim nazočnim delegatima PD kao i gostima gospodi ministrima, Stipanu Šercu i Petru Galiću što su se odazvali na poziv, uslijedio je ustaljeni rad Skupštine. Rad Skupštine PS HR HB je započela minutom šutnje za sve umrle planinare. U iscrpnom ekspozeu, kojeg je podnio predsjednik PS HR HB i ujedno predsjedavajući krovnog saveza BiH gospodin Branko Bago, istakao je uspješan završetak pregovora o uspostavi krovnog saveza koji je trajao dosta dugo kao i o aktivnostima koje su se odvijale u PS HR HB.

Prema riječima predsjednika PS Branka Bage u PS HR HB ima registrirano 35 planinarskih društava i dva nova koja su u tijeku registracija s više od 1600 planinara. Savez raspolaže sa 26 planinarskih objekata preko 900 ležajeva što je impozantan pokazatelj turističkog potencijala. Također iznesen je niz podataka o aktivnostima planinarskih društava koje su se provodile prošle godine od čišćenja i uređenje staza, planinarskih škola, tečajeva i obuka HGSS, speleoloških istraživanja, uspješno organiziranih susreta Dana planinara HR HB, memorijalnog susreta na Masnoj luci, otvaranje staze Via Dinarca kao i pohod dvaju društava PS HR HB na Mont Blanc.

O financijama izvješće je podnio tajnik PS HR HB Miljenko Bošnjak. Skupština je donijela nekoliko Odluka koje su se odnosile na usklađivanje Statuta PS HR HB sa Statutom PS BiH i drugih akata koji se kako je rečeno trebaju riješiti za mjesec dana, kao i proglašenje počasnim predsjednikom PS HR HB gospodina Dražena Pažina, koji je sve ove godine neumorno radio na priznanju PS HR HB ravnopravno sa drugim savezima na nivou BiH. Po završetku Skupštine domaćin, PD Orlova stina, za sve goste upriličio je zajedničku večeru, prenosi omolje.com

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading