Select Page

Na Večernjakov pečat stižu predsjednici država: Poruku podrške poslao i Vatikan

Na Večernjakov pečat stižu predsjednici država: Poruku podrške poslao i Vatikan

Mostar će u četvrtak, 26. ožujka, zahvaljujući Večernjakovu izboru Osobe godine, postati barem na jedan dan prava europska prijestolnica. Dolazak na 14. Večernjakov pečat potvrdili su predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko kojemu će ovo biti drugo gostovanje na Pečatu. Domaćini će im biti članovi Predsjedništva BiH Dragan Čović, Mladen Ivanić i Bakir Izetbegović, ujedno i visoki pokrovitelji ovog, kako sami kažu, događaja od iznimne važnosti za BiH.

Ujedinjena Europa

Uz njih, glamuroznom spektaklu u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosača svjedočit će i članovi diplomatskog zbora iz više od dvadeset europskih zemalja, vjerski uglednici, gospodarstvenici, brojne osobe iz svijeta sporta, kulture, znanosti i drugih sfera društvenog života regije i Europe. Za ovogodišnji Pečat vladao je nezapamćen interes javnosti, najveći u njegovoj četrnaestogodišnjoj povijesti. Moto manifestacije je “Pečat za Europu” (ostavimo prošlost, okrenimo se budućnosti) i sukladno tomu, s pozornice Kosače te javljanjima visokih europskih dužnosnika iz Bruxellesa, Beograda i drugih europskih i regionalnih prijestolnica, bit će poslane poruke mira i ohrabrenja za sve narode i građane ovih prostora koji žele biti dio europske civilizacije. – Vjerujem kako će biti mnogo stvari koje ćemo i mi moći kazati na Pečatu da smo postigli u ovom razdoblju, od formiranja vlasti, izjave o EU i slično. Želimo doprinijeti da Pečat protekne na najvišoj razini. Također, želim da ‘Večernjakov pečat’ bude još bolji ako je to uopće moguće, kazao je hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović. Za potpuni europski ugođaj pobrinut će se svojim nastupom i legenda talijanske kancone Salvatore Toto Cutugno koji će za ovu prigodu otpjevati simboličnu pjesmu “Insieme – United United Europe”. Večernjakovi gosti bit će dio glamuroznog spektakla koji počinje već od 19.30 sati na crvenom tepihu ispred mostarskog “hrama kulture”, odakle će se kroz špalir hercegovačkih mažoretkinja uputiti na svoja mjesta u dvoranu. Uz glavnu zvijezdu večeri Tota Cutugna, u glazbenom dijelom programa nastupit će velika estradna imena s ovih prostora te Akademski pjevački zbor Pro musica, a svi u pratnji velikog Revijskog orkestra sastavljenog od glazbenih profesionalaca kojima će ravnati maestro Fedor Vrtačnik iz Novog Sada.

Glazbeni i TV spektakl

Uz čarobne balerine Arabesque i prekrasne zvuke arije iz opere “Ero s onog svijeta” te na koncu “Ode radosti” glazbena rapsodija bit će potpuna. Zbivanja s Večernjakova pečata i oko njega moći će se izravno pratiti na programima BHT1 i HTV4. BHRT je, ove godine stavio sve svoje programske i produkcijske kapacitete na raspolaganje organizaciji Večernjakova pečata. Prvi put će slika iz Kosače u svijet biti poslana u digitalnom formatu, tako da će, na ovaj način, biti ispoštovani standardi suvremene televizijske produkcije. Sto pedeset je kandidata za Osobu godine. A, tko će to biti, doznat ćemo za samo dva dana. Budite s nama!

Potpora Svete Stolice za uspjeh Pečata i izgradnju mirnog suživota u BiH

Srdačno se nadam da će Večernjakov pečat polučiti puni uspjeh, pridonoseći učvršćivanju razloga mirnog suživota svih stanovnika BiH i koristim i ovu priliku da vam potvrdim osjećaje osobitog poštovanja, napisao je državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin u pismu Večernjem listu BiH te je objasnio da zbog obveza ne dolazi u Mostar. S Parolinom se prošle godine susrelo izaslanstvo Večernjeg lista povodom proglašenja dvojice papa za osobe godine. (z.k.)

vecernji.ba

OGLASI

Uljepšaj Božić drugima!

Frama Posušje i ove godine organizira humanitarnu akciju „Uljepšaj Božić drugima“ za potrebite u...

Loading