Select Page

NAJAVA: Dvodnevni Seminar folklora dinarske zone – Hercegovina

NAJAVA: Dvodnevni Seminar folklora dinarske zone – Hercegovina

Udruga hrvatskih amaterskih kulturno-umjetničkih društava u Bosni i Hercegovini (UHAKUD u BiH) organizira Seminar folklora dinarske zone – Hercegovina, koji će se održati 21. i 22. listopada 2023. godine u Širokom Brijegu.

Predavači na seminaru su Vido Bagur, koreograf, predavač i plesni pedagog i Joško Ćaleta, etnomuzikolog, glazbenik i skupljač hrvatskog tradicijskog glazbenog blaga.

Seminar se organizira kao nastavak 3. Međunarodne znanstveno-stručne konferencije “Digitalizacija, arhiviranje, očuvanje i promocija nematerijalne kulturne baštine u Širokom Brijegu. Seminar će se održati u Prvoj osnovnoj školi u Širokom Brijegu.

Ovogodišnja konferencija dio je međunarodnog programa obilježavanja dvadesete obljetnice UNESCO konvencije o nematerijalnoj kulturnoj baštini. Polaznici vikend seminara proći će kroz plesove i napjeve područja Hercegovine, kao i upoznati obilježja i glavne specifičnosti dinarske zone kao  plesnog i pjevnog područja. 

Predavanja će se održati dva dana, subota i nedelja, dnevno u dva bloka po tri sata predavanja.

Sve dodatne informacije o seminaru, kao i prijave možete pogledati na službenoj stranici UHAKUD u BiH (www.uhakud.info), priopćeno je Udruge hrvatskih amaterskih kulturno-umjetničkih društava u Bosni i Hercegovini.

Radioposusje.ba 

OGLASI

Loading