Select Page

Najbolja utakmica sezone i uvjerljiva pobjeda!

Najbolja utakmica sezone i uvjerljiva pobjeda!

Košarkaši Posušja su na najbolji mogući način zaključili prvi dio sezone i otišli na prvenstvenu pauzu.

Susjedski derbiji s ekipom iz Širokog Brijega su uvijek bili kvalitetni, zanimljivi i nerijetko neizvjesni do samoga kraja. Ovoga puta neizvjesnost je izostala jer su posuški košarkaši vodili od prve do posljednje minute. Dobrom igrom u obrani, a još boljom u napadu već u prvom poluvremenu odlaze na +20 i praktički rješavaju pitanje pobjednika.

Odlično šutersko raspoloženje iz prvog poluvremena (10 pogođenih šuteva za tri poena) se nastavlja i u nastavku utakmice. Ante Begić i Ante Kovač svojim tricama u prvoj minuti četvrte četvrtine stavljaju “točku na i” dovodeći žute u prednost 78:48, a do kraja gosti samo uspjevaju ublažiti poraz. Njih dvojica su ujedno bili i najbolji pojedinci susreta sa kombnirano 11 pogodaka iza linije 6.75 m. Mladi Kovač je postigao 21 koš (trice 5/8) i tome dodao 6 skokova i 3 blokade dok je Begić stao na 23 poena (trice 6/12).

U prvenstvu Herceg-Bosne sljedi zimska pauza, a KK Posušje nastavlja sa svojim radom i utakmicama. U subotu 23.12. u sportskoj dvorani u Posušju održati će se Mini basket festival Posušje 2017. Ovaj božćni turnir se uz pomoć košarkaške akademije Herceg-Bosne organizira treću godinu zaredom, a na ovom festivalu košarke sudjelovati će dječaci i djevojčice iz čak 18 različitih klubova. Osim naših najmlađih koji će nastupiti na ovom turniru (dječaci 2005. godište i mlađi), naše kadete također očekuje igranje na turniru. KK Posušje sljedećeg vikenda nastupa na Međunarodnom kadetskom turniru u Velikoj Gorici gdje će između ostalog snage odmjeriti i sa vršnjacima iz KK Zadra i KK Cibone.

KK Posušje

OGLASI

Loading