Select Page

Otvoreni 5. Posuški kamendani

Otvoreni 5. Posuški kamendani

Na Trgu hrvatskih branitelja u Posušju svečanim programom danas su otvoreni 5. Posuški kamendani.

Događaju su pored domaćina, Općinskog načelnik Branka Bage i predsjednika Općinekog vijeća Ivana Lončara nazočili i konzul Republike Hrvatske u Mostaru Dragan Matijević, te ministri u Vladi ŽZH Miroslav Ramljak, Mladen Begić i Ružica Mikulić. Tijekom svečanosti nazočnima su se obratili ispred Akademije likovnih umjetnosti doc.dr. Dragana Nujić Vučković i Dario Sesar ministar gospodarstva ŽZH kojem je pripala čast otvoriti 5. Posuške kamendane.

KAM2

Ministar Sesar u prigodnom govoru

Ova svečanost bila je popraćena s autohtonim zvucima dipala, gusala i gange, a na ovogodišnjim kamendanima uručeno je posthumno Priznanje Anti Mrvelju za doprinos pri organizaciji i razvijanju Posuških kamendana, ali i radu kamenoklesarskog odjela Srednje strukovne škole. Priznanje je primio Antin sin Ivan.

KAM3A

Uručenje posthumnog Priznanja

U deset dana koliko će potrajati ovogodišnji kamendani, studenti s Akademije likovnih umjetnosti iz Hercegovine, ali i njihove kolege sa srodnih fakulteta iz Republike Hrvatske uz pomoć mentora, prof. Nikole Vučkovića, Mateje Galić, te Marija Mihalja i Anđelka Penave radit će umjetnička djela koja će trajno obogatiti kulturnu baštinu posuškog kraja.

DSCN7503

Pored izrade djela koje će posjetitelji imati prilike vidjeti od faze nastajanja do završne obrade, u sklopu kamendana bit će organizirane projekcije i izložbe fotografija posuških klesara, te stručna predavanja.

DSCN7431

Tako već danas se u kinodvorani održalo predavanje na temu nalazišta eocenskih fosila u okolici Tribistova.

KAM4

Posuški štovatelji narodne baštine obogatili su autohtonim zvucima ovogodišnje kamendane.

opcina-posusje.ba

OGLASI

Uljepšaj Božić drugima!

Frama Posušje i ove godine organizira humanitarnu akciju „Uljepšaj Božić drugima“ za potrebite u...

Loading