Select Page

Nakon presude šestorici javnosti se obratila Kolinda Grabar-Kitarović

Nakon presude šestorici javnosti se obratila Kolinda Grabar-Kitarović

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja je prekinula posjet Islandu nakon šokantnog dana u Haagu, obratila se javnosti.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović obratila se javnosti povodom presude Haškog suda šestorici Hrvata iz BiH i šokantnog čina generala Slobodana Praljka, koji si je presudio ispivši bočicu s otrovom u sudnici nakon izricanja presude.

Predsjednica je Istaknula je kako će Hrvatska i dalje zagovarati europski put u BiH. “Ovakvim završetkom Haškog suda naša je obaveza pronaći način za pomirenje svih naroda. Sa zločinima se mora suočiti. U ime budućnosti i s vlastitima. Hrvatska je to učinila, a to očekuje i od drugih. Hrvatice i Hrvati u BiH, ostanite mirni, uz vas smo”, kazala je.

Rekla je kako se danas vidi koliko su nas koštale izjave nekih bivših hrvatskih dužnosnika te poručila kako će o presudi govoriti u UN-u. “Zločini nisu povezani s vrhom tzv. JNA niti su zločinci kažnjeni. Hrvatska je najviše učinila da BiH postane samostalna država”, poručila je. “Učinit ću sve da se odnosi ne naruše i u najskorijem roku posjetit ću BiH”, najavila je je Predsjednica.

“Drage Hrvatice i Hrvati, želim izraziti sućut obitelji generala Praljka. Čovjeka koji je radije dao život nego živio kao osuđenik za djela za koje tvrdi da ih nije počinio. Kao Predsjednica jasno i nedvosmisleno želim poručiti kako se u Haagu nije izricala presuda Hrvatskoj. Hrvatska nije bila agresor u BiH. Hrvatski narod branio je opstojnost BiH. Hrvatsku i BiH napala je Miloševićeva JNA i to su notorne činjenice”, kazala je Predsjednica.

dnevnik.hr/ Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

OGLASI

Loading